Forma.gov.gr: Βεβαίωση τύπου Α’ και τύπου Β’ για τη μετακίνησή σας εκτός σπιτιού - Πότε θα «ανοίξει»

22 Μαρτίου 2020 19:29

Forma.gr.gr - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ανακοινώσεις σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας έκαναν από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και

Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμους, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ο χρόνος πλέον δεν μετριέται με μέρες αλλά με ώρες και λαμβάνοντας υπ' όψιν την εύκολη διάδωση του ιού αλλά και την κατάσταση άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Ιταλία, το μέτρο έπρεπε να ληφθεί τώρα.

Συγκεκριμένα, από αύριο θα μπορούν να μετακινούνται οι πολίτες για:

Μετάβαση από και προς την εργασία
Στο γιατρό ή στο φαρμακείο
Σε σούπερ μάρκετ
Σε τράπεζα
Για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη
Σωματική άσκηση ή κίνηση με ζώο
Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας
Μετάβαση σε τελετή (πχ. κηδεία, γάμος, βάπτιση)

Επίσης ανακοινώθηκε πως στα ΙΧ επιτρέπεται να επιβαίνουν μόνο δύο άτομα.

Η κυβέρνηση αναρτά το forma.gov.gr όπου όλες οι οδηγίες αναφέρονται αναλυτικά. Εκεί μπορεί να βρει τους δύο τύπους εγγράφων, στις οποίες πρέπει να δηλώνουν την κίνησή τους.

Θα υπάρχουν τρεις εναλλακτικές διαδικασίες για την τύπου βεβαίωση.

Ο πρώτος είναι η φόρμα, ο δεύτερος είναι ένα λευκό χαρτί, ο τρίτος είναι η αποστολή SMS στο 13033, όπου γράφει έναν αριθμό, το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση κατοικίας του. Τo SMS αυτό είναι δωρεάν και οι πάροχοι δεν θα κρατούν τα δεδομένα.

Όλες οι πληροφορίες και οι βεβαιώσεις θα βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση forma.gov.gr που θα τεθεί σε λειτουργία σήμερα (22/03/2020) το βράδυ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos