Κορονοϊός - Σύψας: Στα τέλη Μαΐου η ύφεση της πανδημίας στην Ελλάδα

24 Μαρτίου 2020 21:39

Σύμφωνα με όσα επεσήμανε μιλώντας στο Mega ο κ. Σύψας, αν η Ελλάδα ακολουθήσει το μοντέλο εξάπλωσης της πανδημίας της Κίνας, θα υπάρξει μια ύφεση γύρω στα τέλη Μαΐου, αφού θα έχουν περάσει οκτώ εβδομάδες από την πρώτη εμφάνιση του ιού στη χώρα.

Επίσης, το μέλος της επιτροπής που έχει συνθέσει το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, συμπλήρωσε ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη δημιουργία των νέων τεστ εντοπισμού του ιού, τα οποία θα δίνουν αποτέλεσμα μέσα σε λιγότερο από μια ώρα, ωστόσο όπως υπογράμμισε αυτό θα συμβεί στο επόμενο δίμηνο και δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμα.

«Τα απλά τεστ που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα είναι σε έλλειψη και γι' αυτό βάζουμε μια προτεραιότητα σε αυτούς που εξετάζουμε» πρόσθεσε ο κ. Σύψας.

Για τα φάρμακα που εξετάζονται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο κ. Σύψας υπογράμμισε ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει κανένα που να έχει σαφή ένδειξη για τον κορονοϊό. «Αυτή τη στιγμή γίνονται μελέτες, πάνω στο εμβόλιο που χορηγούσαμε για τον ιό Έμπολα. Αν έχουν αποτελέσματα θα μπορεί να είναι διαθέσιμο σε δύο μήνες» εξήγησε.

newsbomb.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos