Κορωνοϊός: Διατάχθηκε έρευνα για τον θάνατο της 41χρονης στην Καστοριά

25 Μαρτίου 2020 17:31

Έρευνα για τον θάνατο της 41χρονης στην Καστοριά, που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό μετά το θάνατό της, διεξάγεται από το υπουργείο Υγείας.


Η γυναίκα, που ήταν μητέρα τριών παιδιών, έπασχε από άσθμα και της είχε ζητηθεί να παραμείνει στο σπίτι της, όπου και κατέληξε.

Για το θέμα αναφέρθηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας την Τρίτη: «Έμεινε σπίτι και πέθανε σπίτι και διεγνώσθη μετά θάνατον με τον ιό. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για όσους μένουν σπίτι να έχουν επικοινωνία με τον γιατρό τους, ιδιαίτερα αν έχουν κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας.

Ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που μένουν σπίτι και έχουν ήπια κλινική εικόνα πρέπει να έχουν επικοινωνία ώστε σε επιδείνωση άμεσα να αναζητείται ιατρική βοήθεια. Ο θεράπων γιατρός είναι αυτός που θα καθορίσει την πορεία και την εξέλιξη της νόσου με την έγκυρη παρέμβασή του. Αν κάποιος έχει υποκείμενο νόσημα, ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου και θα πρέπει να αναζητηθεί ιατρική βοήθεια και έλεγχος για τη νόσο.

Άρα το μήνυμα είναι επικοινωνία με το γιατρό, φυσικά και δεν αλλάζει το μήνυμα «μείνε σπίτι» γιατί είναι ήπια νόσος και οι περισσότεροι θα την περάσουν ήπια, αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση στους ανθρώπους που έχουν αυξημένο κίνδυνο, στους ηλικιωμένους, στις ευπαθείς ομάδες, σε αυτούς που εμφανίζουν επιδείνωση των συμπτωμάτων τους».

Στο μεταξύ για το πως θεωρείται ότι εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός σε Καστοριά και Κοζάνη μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία ‘Ωρα MEGA», ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπάρχουν αρκετά κρούσματα, ενώ ήδη, τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό (δύο σε Καστοριά και δύο σε Κοζάνη), ενώ σε καραντίνα παραμένουν τα χωριά Δραγασιά και Δαμασκηνιά.

Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, ο κορωνοϊός «φαίνεται ότι ξέφυγε από το νοσοκομείο της Καστοριάς, από τον πρώτο θανόντα, που ήταν εργαζόμενος εκεί. Ο συμπολίτης μας δεν γνώριζε ότι έπασχε».

Σε ότι αφορά την 41χρονη από την Κοζάνη, που έχασε χθες τη μάχη με τον κορωνοϊό, ούσα το νεώτερο θύμα του στην χώρα, ο κ. Κασαπίδης σημείωσε ότι «η γυναίκα είχε απευθυνθεί σε γιατρό, αλλά ο ΕΟΔΥ της είπε να παραμείνει σπίτι επειδή δεν είχε έντονα συμπτώματα».

Τέλος, ο περιφερειάρχης κάνει λόγο ότι επικρατεί φόβος στις τοπικές κοινωνίες όλης της Δυτικής Μακεδονίας

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos