Ήρθαν τα πρώτα rapid test για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

27 Μαρτίου 2020 14:35

Τα τεστ για τον κορονοϊό έχουν δοκιμαστεί στην Κίνα και στην Ισπανία. Στην Ελλάδα η πρώτη παρτίδα. Θα δοκιμαστούν σε κλινικές συνθήκες σε μεγάλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της χώρας.

 

Μεγάλος λόγος έχει γίνει για τα rapid test, για την απόδοση και για την ακρίβεια τους στην διάγνωση του κορονοϊού. Τα τεστ αυτά έχουν δοκιμαστεί στην Κίνα και την Ισπανία.

Ενώ οι αρχικές μελέτες από την Κίνα ήταν ενθαρρυντικές, η χρήση τους στην Ισπανία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα ποσοστά διάγνωσης του ιού.

Σήμερα έφτασε στην Ελλάδα η πρώτη παρτίδα των τεστ, τα οποία θα δοκιμαστούν σε κλινικές συνθήκες σε μεγάλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της χώρας.

Μετά τις κλινικές δοκιμές θα κριθεί η αποτελεσματικότητα τους λένε οι γιατροί ώστε να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε μαζικές παραγγελίες.

Την επόμενη εβδομάδα οι γιατροί θα έχουν μια συνολική εικόνα της αποτελεσματικότητας του, σε συμπτωματικούς και σε ασυμπτωματικούς ασθενείς που έχουν εκτεθεί στον ιό.

Το rapid test είναι εξέταση διαρκεί μόλις ένα λεπτό και γίνεται με μια σταγόνα αίμα από το δάχτυλο ενώ τα αποτελέσματα βγαίνουν αμέσως.

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos