Βίντεο – ντοκουμέντο από τον Έβρο: Οι Τούρκοι καίνε τις σκηνές των προσφύγων

27 Μαρτίου 2020 15:32

Φωτιά στις σκηνές των προσφύγων που είχαν κατασκηνώσει απέναντι από τις Καστανιές Έβρου έβαλαν οι τουρκικές Αρχές, όπως φαίνεται σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από κυβερνητικούς κύκλους.

 

Στα πλάνα φαίνονται οι σκηνές να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της νύχτας –δηλαδή πριν απομακρυνθούν από την περιοχή οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Την είδηση πως ο καταυλισμός μεταναστών που είχε στηθεί στην τουρκική πλευρά των συνόρων στον Έβρο επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. Είπε πως πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες μεταφέρονται στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η διάταξη των ελληνικών δυνάμεων παραμένει η ίδια. Μάλιστα, ο κ. Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε πως θα μεταβεί ο ίδιος στην περιοχή προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκκένωση του καταυλισμού που βρίσκεται απέναντι από τις Καστανιές ξεκίνησε τα ξημερώματα ενώ αυτή την ώρα παραμένουν στο σημείο ελάχιστοι άνθρωποι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι τουρκικές Αρχές μετακίνησαν περίπου 1.500 μετανάστες, που τις τελευταίες εβδομάδες παρέμεναν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και κατά διαστήματα προσπαθούσαν να περάσουν το φράχτη και να μπουν στο ελληνικό έδαφος.

cnn.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos