Ελληνίδα λοιμωξιολόγος «Είμαστε κοντά σε θεραπεία για τον κορωνοϊό»

30 Μαρτίου 2020 23:35

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ο ιός θα παραμείνει μαζί μας αλλά θα είναι ενδημικός και δεν θα έχει αυτή την επιθετική μορφή.


Για τις νέες θεραπείες που αφορούν τον κορονοϊό καθώς και τη μάχη που δίνουν οι επιστήμονες με τον χρόνο μίλησε η ερευνήτρια και λοιμωξιολόγος του Cambridge Ευφροσύνη Γκρανιά - Κλώτσα.

 

Σύμφωνα με την ερευνήτρια η Ελλάδα είναι πολύ τυχερή γιατί έχει λαμπρούς επιστήμονες. Ακόμη επεσήμανε ότι η χώρα μας δεν θα βρισκόταν σε αυτή την καλή θέση στον παγκόσμιο χάρτη κρουσμάτων του κορονοϊού αν δεν ηγείτο της προσπάθειας αυτής ο κ.Σωτήρης Τσιόδρας, με τον οποίο σπούδαζαν μαζί στην Αμερική.

«Είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία παρά σε εμβόλιο»
«Θεωρώ ότι είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία και ίσως σε παραπάνω από μία, παρά από ότι είμαστε σε εμβόλιο» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «ήδη υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία από κάποια φάρμακα που χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς, τα οποία τα μελετάμε ήδη και σε συνδυασμό μεταξύ τους για τον κορονοϊό».

Μελέτες γίνονται και για θεραπείες που συνδυάζονται μεταξύ τους, όπως είπε η κυρία Γκρανιά, η οποία παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξη ότι τους επόμενους μήνες, ίσως και συντομότερα, να υπάρχουν απαντήσεις για την αποτελεσματικότητά τους. «Σύντομα θα ξεκινήσουν θεραπείες που σώζουν ζωές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη υποστήριξε ότι δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα αν το εύκρατο κλίμα βοηθά στον περιορισμό του κορονοϊού. «Ακόμα κι αν υπάρχει μείωση το καλοκαίρι, επειδή ο πληθυσμός δεν έχει ανοσία, όταν και αν επιστρέψει ο ιός το φθινόπωρο θα νοσήσουν αυτοί που δεν είχαν νοσήσει» σημείωσε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι μάλλον απίθανο να υπάρχει κάποια διαφορά το καλοκαίρι.

Τέλος εκτιμά πως ο ιός θα παραμείνει μαζί μας αλλά θα είναι ενδημικός και δεν θα έχει αυτή την επιθετική μορφή. Ένα από τα σημαντικότερα στοιχήματα όπως είπε, είναι το αν οι άνθρωποι που νόσησαν, έχουν μόνιμη ανοσία – το οποίο φαίνεται να είναι πιο πιθανό σενάριο- ή το αν επαναμολύνονται, όπως είχε γίνει με άλλους κορονοϊούς.

ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos