Κορωνοϊός: Ολοταχώς για την αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας

01 Απριλίου 2020 14:17

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ενεργοποιήσει την δέσμη των ακόμα πιο αυστηρών μέτρων περιορισμού


Το σχέδιο με τα αυστηρότερα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για την αποφυγή της διασποράς κι εξάπλωσης του κορονοϊού βγήκε από το συρτάρι του Κυριάκου Μητσοτάκη κι ο πρωθυπουργός αναμένεται εντός της ημέρας να προβεί σε ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV και τον Σπύρο Μουρελάτο, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN απόψε στις 21:00, ενώ θα τοποθετηθεί αύριο το μεσημέρι και στη Βουλή στο πλαίσιο της κατάθεσης του συμπληρωματικού προϋπολογισμού κι αναμένεται να αναφερθεί στην επιβολή νέων πιο αυστηρών μέτρων, καθώς ο Απρίλιος, στον οποίο μπήκαμε σήμερα, είναι -με τα ως τώρα δεδομένα- ο πιο κρίσιμος μήνας, σε ό,τι αφορά στην κορύφωση της πανδημίας.

powered by Rubicon Project
Στις συσκέψεις των τελευταίων 24ώρων τέθηκαν σενάρια να «κλειδώσει» ο χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις, ο συγκεκριμένος αριθμός μετακινήσεων ή συνδυασμός και των δύο. Στην κυβέρνηση λένε ότι το μέτρο αυτό δεν αφορά την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που έχει συμμορφωθεί με τα μέτρα, αλλά την ισχνή μειοψηφία που συνεχίζει να απειθαρχεί και να θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγείας.

Σε συζητήσεις με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής μελετάται το ενδεχόμενο να ελαχιστοποιηθεί ή και να εξαλειφθεί η έγγραφη βεβαίωση μετακίνησης και να ισχύσει πλέον μόνο το 13033 και τα sms μέσω κινητού. Θεωρείται δεδομένο ότι θα επεκταθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας τουλάχιστον ως το Πάσχα, ενώ την προσεχή εβδομάδα αναμένεται η απάντηση στο αίτημα της Εκκλησίας για τις Θείες Λειτουργίες από την Κυριακή των Βαΐων κι έπειτα, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos