Διαρκής Ιερά Σύνοδος: "Ευχή κλήρος και λαός να γιορτάσουμε την Ανάσταση κατά την Απόδοση, 40 ημέρες μετά το Πάσχα..."

01 Απριλίου 2020 22:36

Με την μορφή της τηλεδιάσκεψης συνήλθε την Τετάρτη 1η Απριλίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος συζητώντας εκτενώς ζητήματα που σχετίζονται και με την πορεία διάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα μας.


Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνόδου υπό την προεδρία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, η Εκκλησία με υψηλό αίσθημα ευθύνης τούτες τις κρίσιμες ώρες, προτρέπει τους πιστούς να παραμείνουν στα σπίτια τους, και να τηρούν απαρέγκλιτα τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων και της πολιτείας.

Ως προς τις "κεκλεισμένων των θυρών" ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, η Ιερά Σύνοδος σημείωσε ότι αυτές θα είναι λιτές και προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν τα διδάγματα του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου ο οποίος έγραψε: "Mπορεί ο άνθρωπος, ο οποίος από ανάγκη δεν πηγαίνει στην εκκλησία, να κάνει τον εαυτό του Θυσιαστήριο, με το να προσεύχεται...".

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απηύθυνε την ευχή ο κίνδυνος της πανδημίας στη χώρα μας να περάσει σύντομα, ώστε όλοι μαζί, Κλήρος και λαός να αξιωθούμε να γιορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας με πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα κατά την Απόδοση της εορτής του Πάσχα κατά το μεσονύχτιο δηλαδή μεταξύ Τρίτης 26 και Τετάρτης 27 Μαϊου 2020.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos