Κορωνοϊός: Στους 90 οι νεκροί - 2.011 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

10 Απριλίου 2020 18:27

Στα 2.011 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς καταγράφηκαν 56 νέα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.


Την ίδια ώρα οι νεκροί έφτασαν τους 90 καθώς τέσσερις ακόμη άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο 24ωρο. Τα θύματα του έχουν μέση ηλικία τα 73 έτη.

Παράλληλα, 77 άτομα είναι διασωληνωμένοι με μέσο όρο τα 67 έτη. Από αυτούς οι 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Συνολικά 15 άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από τα συνολικά κρούσματα, 525 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 756 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

«To ότι υπάρχει κορωνοϊός δεν σημαίνει ότι δεν πάμε στο νοσοκομείο για σοβαρούς λόγους, αλλά παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να μην νοσήσουμε από τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο», ξεκαθάρισε ο κ. Τσιόδρας.

«Οι Ρομά είναι στις ομάδες που είναι πιο ευάλωτες στον ιό» στην Ευρώπη, τόνισε ακόμη με αφορμή της επίσκεψή του, μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα - η οποία βρίσκεται σε καραντίνα.

cnn.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos