300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Κορονοϊός: Καραντίνα μέχρι τον Ιούνιο; Τα στοιχεία που δείχνουν ότι πάμε σε νέα παράταση των μέτρων

11 Απριλίου 2020 13:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κορονοϊός: Καραντίνα μέχρι τον Ιούνιο; Τα στοιχεία που δείχνουν ότι πάμε σε νέα παράταση των μέτρων

test2

test2

Η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει: «Αν χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, θα γίνει για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία».


Η χθεσινή (10/04) απόφαση του υπουργείου Παιδείας, να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια έως και τις 10 Μαΐου καθώς και η σημερινή ανακοίνωση για παράταση της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων και γενικά όλων των επιχειρήσεων που εντάσσονται στους ΚΑΔ έως τις 27 Απριλίου, δείχνουν ότι επιστροφή στην κανονικότητα για τη χώρα μας δεν θα υπάρξει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Υπενθυμίζεται παράλληλα, ότι όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας, στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι η παράταση της ειδικής αποζημίωσης (800 ευρώ) στους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που πλήττονται ή έκλεισαν δια νόμου.

Όπως δήλωσε, ο κ. Σταϊκούρας ο σχεδιασμός της κυβέρνησης με βάση τα διαθέσιμα ως τώρα στοιχεία είναι «να επαναληφθεί όλο αυτό το σύστημα άλλη μία φορά τον επόμενο μήνα».

«Δεν είναι μόνον τα 800 ευρώ, δώσαμε αναστολές και διευκολύνσεις για τους εργαζόμενους που πράγματι περνάνε δύσκολα. Και σκοπός μας είναι να το επαναλάβουμε ακόμα μία φορά, θεωρώντας ότι δε θα προλάβουμε να φθάσει η οικονομία ακόμα τον μήνα Μάιο εκεί που θέλουμε», δήλωσε επίσης ο υπουργός.

Αισιόδοξος ο Βασίλης Κικίλιας
Την πεποίθηση ότι τα μέτρα θα αίρονται σταδιακά και ότι ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας για τον κορονοϊό στη χώρα μας, εκφράζει σε συνέντευξη του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην εφημερίδα Real News.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτές οι δύσκολες ημέρες που όλοι πιεζόμαστε, που δεν έχουμε πολλές επιλογές για εκτόνωση, για διασκέδαση, και που δοκιμάζονται η αντοχή μας και η υπομονή μας, αυτές οι δύσκολες μέρες είναι που θα κρίνουν τη μάχη», αναφέρει, τονίζοντας πως τώρα γίνεται ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα, με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Όπως εξηγεί «σε κάθε περίπτωση, κάτι τέτοιο, δε μπορεί να γίνει πριν τις ‪27 Απριλίου»‬. «"Δεν είναι άνοιξη φέτος αυτή", αλλά αξίζει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για ένα ανθρώπινο, όσο γίνεται, καλοκαίρι», λέει χαρακτηριστικά.

Τα μέτρα απεγκλωβισμού θα καθοριστούν από το βαθμό στον οποίο θα μπορέσουμε να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και κυρίως τους ηλικιωμένους, επισημαίνει και παραπέμπει για ακόμη μια φορά στην ομάδα των 28 κορυφαίων λοιμωξιολόγων, ειδικών επιστημόνων, στατιστικολόγων, που συνεδριάζει καθημερινά μέσω τηλεδιάσκεψης. «Αναλύουν και σταθμίζουν τα δεδομένα της επιδημιολογικής καμπύλης. Τα μέτρα θα αίρονται σταδιακά. Ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας. Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται. Σημασία έχει να καταλάβουμε όλοι, ότι τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται απαρέγκλιτα. Τα μέτρα τήρησης της υγιεινής ήρθαν για να αποτελέσουν κανονικότητα στις συνήθειές μας. Μη ξεχνάτε, πως, ακόμα και όταν επέλθει η πλήρης άρση των μέτρων, το υπουργείο Υγείας θα συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς εγρήγορσης: με ιχνηλατήσεις, τεστ και συνεχή ενημέρωση των πολιτών» καταλήγει ο υπουργός.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Πέθανε ο συγγραφέας Περικλής Κ...
Σεισμός: Τριπλή δόνηση «ταρακο... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν με αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (Βίντεο)

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημ...

28 Μαϊος 2025
MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά -  «Η διαμονή στην Πάρο για τους εργαζόμενους είναι πολύ ακριβή» (Βίντεο)

MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά - «Η δι...

30 Μαϊος 2025
Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχύσουν το Κέντρο Υγείας το καλοκαίρι – Αριθμός και ειδικότητες που το στελεχώνουν σήμερα (Βίντεο)

Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχ...

27 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Νέος γύρος Γιαννακόπουλου κατά Αγγελόπουλων: Σας μηνύω γιατί οι οπαδοί σας έβριζαν την κόρη μου - Δείτε βίντεο

Νέος γύρος Γιαννακόπουλου κατά Αγγε...

02 Ιουνίου 2025
Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης μάς φτιάχνει σούπερ θρεπτικό σαλάμι σοκολάτας (Βίντεο)

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης μάς φτιάχνει...

02 Ιουνίου 2025
Ο σεφ των Weekenders, Ηλίας Κιαζόλι, πήγε στη Νάξο και μαγείρεψε με Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ της ΕΑΣ! (Βίντεο)

Ο σεφ των Weekenders, Ηλίας Κιαζόλι...

02 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ