Κορωνοϊός: Αμεση παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Χαρδαλιάς για τη Θεία Κοινωνία σε Κουκάκι και Κέρκυρα

12 Απριλίου 2020 18:48

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τα περιστατικά με τη Θεία Κοινωνία σε εκκλησίες σε Κουκάκι και Κέρκυρα, και ενώ τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι σε πλήρη ισχύ.

 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να υπάρξει παρέμβαση, με αποτέλεσμα να εμπλακεί στην υπόθεση εισαγγελέας.

Το πρώτο περιστατικό που έγινε γνωστό συνέβη την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι, με ιερέα να κοινωνεί πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού. Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα να παρέμβει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, εκδίδοντας ανακοίνωση. «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Και καταλήγει: «Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Στην περίπτωση του Κουκακίου, ο ιερέας έγινε αντιληπτός από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τον κάλεσαν να σταματήσει, ωστόσο εκείνος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι είναι νόμιμο αυτό που κάνει.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos