Σύσκεψη Σταϊκούρα - Βρούτση: Προ των πυλών νέα διεύρυνση των δικαιούχων των 800 ευρώ

13 Απριλίου 2020 22:53

Σε διαρκή επαφή βρίσκονται οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ώστε να ιχνηλατήσουν κατηγορίες εργαζομένων που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

 

Σήμερα μάλιστα υπήρξε σύσκεψη των δυο υπουργών και τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν εργαζόμενους και επιχειρήσεις που θα πρέπει να ενταχθούν στα μέτρα, όπως ξεναγοί, ηθοποιοί, ταξιθέτες, οικοδόμοι. Παράλληλα, φαίνεται πως στις ανανεωμένες λίστες που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, θα εντάσσονται οι ωρομίσθιοι αλλά και όσοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Υπολογίζεται πως επιπλέον 100.000 εργαζόμενοι θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ, στο πλαίσιο στήριξης για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Εν τω μεταξύ αύριο, εκτός απρόοπτου θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων της ΑΑΔΕ για το επίδομα των 800 ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις με έως πέντε εργαζόμενους.

Εκτός επιδόματος βρίσκονται όσοι έχουν υποβάλλει μηδενική δήλωση ΦΠΑ κατά τους τελευταίους έξι μήνες.

Σε περίπτωση εταιρείας, το επίδομα καταβάλλεται στον επαγγελματικό λογαριασμό του νομικού προσώπου.

Σε ομόρρυθμη ή σε ετερόρρυθμη εταιρεία, δεν θα δοθεί το επίδομα για κάθε εταίρ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos