Τι...ονειρεύονται να κάνουν οι Έλληνες μετά την καραντίνα! Δημοσκόπηση της ΜRB...

14 Απριλίου 2020 16:00

Περίεργα παιχνίδια παίζει το μυαλό όσο το σώμα βρίσκεται σε καραντίνα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.


Η στέρηση της ελευθερίας, ο φόβος για το αύριο και η αβεβαιότητα για το πόσο θα διαρκέσει ο συναγερμός, μας διακατέχουν όλους αυτή την περίοδο, ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς ονειρεύονται την ημέρα που θα μπορέσουν να επιστρέψουν και πάλι στην καθημερινότητά τους.
Ποιές προτεραιότητες όμως βάζουν οι Έλληνες και τι προτίθενται να κάνουν όταν η καραντίνα λήξει; Απάντηση δίνει πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB.

Σύμφωνα με αυτήν, το πρώτο πράγμα που θέλουν να κάνουν οι Έλληνες σε ποσοστό μάλιστα 35% είναι μια επίσκεψη στο... κομμωτήριο ενώ ένα ποσοστό 13% επιθυμεί να... καταφύγει σε υπηρεσίες ομορφιάς και περιποίησης! Φαίνεται ότι η καραντίνα μας έβαλε σε mood... παραμέλησης του εαυτού μας και στη λήξη του συναγερμού οι περισσότεροι από εμάς επιθυμούμε και πάλι να τον φροντίσουμε!

Ένα ακόμη μεγάλο ποσοστό Ελλήνων, το 28% ονειρεύεται διακοπές και μάλιστα στο εσωτερικό της χώρας!
Φαίνεται ότι παρά τον εγκλεισμό μας στο σπίτι το μυαλό μας δεν παύει να ταξιδεύει σε προορισμούς διακοπών, εκεί δηλαδή που θα νιώσουμε και πάλι ελεύθεροι και ξένοιαστοι!

Σύμφωνα τώρα με ευρήματα της δημοσκόπησης, ένα ποσοστό 20% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ήθελαν να αγοράσουν ρούχα και παπούτσια μετά την καραντίνα, ενώ το 12% δήλωσε ότι επιθυμεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό και το 11% να αγοράσει ηλεκτρικές συσκευές.
Όσον αφορά σε άλλα ευρήματα, το 77,9% των Ελλήνων (84% ψηφοφόροι της ΝΔ και 69% ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ) κρίνουν θετικά την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα του κορωνοϊού, το 77% επίσης έχει θετικές γνώμες για τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ενώ το 68,7 % κρίνει θετικά τον Υπουργό Νίκο Χαρδαλιά.

Μεγάλη επίσης είναι και η αποδοχή της κοινής γνώμης για τους Υπουργούς που χειρίζονται την κρίση της πανδημίας. Πρώτος σε θετικές γνώμες έρχεται ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, και ακολουθούν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Επίσης ένα ποσοστό 47% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ανησυχούν για την πορεία της οικονομίας εξαιτίας της έκτακτης συγκυρίας της πανδημίας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos