Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα: Μέσο όρο 48,2 κρούσματα έναντι 29.295 παγκοσμίως

14 Απριλίου 2020 22:43
Η πορεία της Ελλάδας από την 1η Μαρτίου έως σήμερα σε ασθενείς και νεκρούς
Οι φίλοι της Ελλάδας αλλά και οι επικριτές των πολιτικών της σε ένα πράγμα συμφωνούν. Αυτή η χώρα δε μπαίνει ποτέ σε καλούπι. Σε περίοδο ειρήνης έγραψε πολλές αρνητικές πρωτιές τα τελευταία χρόνια αλλά σε άλλη μια παγκόσμια κρίση στέκεται κόντρα στο ρεύμα και δικαιώνεται. Αν και ήταν από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που από τις τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου κατέγραψε κρούσμα κορονοϊού η αντιμετώπιση της πανδημίας δικαίωσε απόλυτα της κυβερνητικές αποφάσεις. Κάνοντας μία αναδρομή 45 ημερών από την 1η Μαρτίου μέχρι σήμερα καταγράφεται η πορεία των ασθενών και των νεκρών σε συνολικό επίπεδο στη χώρα και αθροιστικά κάθε ημέρα (γράφημα-1).

Στο γράφημα-2 αποτυπώνονται τα ημερήσια κρούσματα ασθενών και νεκρών. Τις τελευταίες 45 ημέρες ο ημερήσιος μέσος όρος είναι 48,2 κρούσματα όταν ο ημερήσιος μέσος όρος παγκοσμίως εντός 24ωρου είναι 29.295 ασθενείς. Ο μέσος ημερήσιος όρος νεκρών στην Ελλάδα είναι 2,2 νεκροί από κορονοϊό από την 1η Μαρτίου ενώ το ποσοστό θνησιμότητας επί των κρουσμάτων έπεσε κάτω από το 5% όταν ο μέσος όρος των νεκρών σε σύγκριση με τα συνολικά κρούσματα αγγίζει το 8,8%

con7.jpg
con8.jpg
con9.jpg

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos