Κορονοϊός: Απίστευτο - Έλληνας νοσεί εδώ και 40 ημέρες χωρίς συμπτώματα

15 Απριλίου 2020 19:24

Ο ασθενής είναι ένας 50χρονος άνδρας από την Πελοπόννησο όπου διαγνώσθηκε θετικός στον ιό πριν από 40 ημέρες και μέχρι σήμερα συνεχίζει να νοσεί. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι και τα τέσσερα τεστ που έχει υποβληθεί όλο αυτό το διάστημα βγαίνουν θετικά.

Ο 50χρονος άνδρας ήταν ένας από τους εκδρομείς στα Ιεροσόλυμα. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εμφάνισε συμπτώματα και κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο του Ρίου για 10 ημέρες.

Η σύζυγο του ασθενή μίλησε σε εκπομπή του Mega όπου περιέγραψε την περιπέτεια που βιώνουν. «Δεν μας έχουν δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση. Μας είπε μια γιατρός ότι είναι η τρίτη περίπτωση σε όλη την Ελλάδα που συνεχίζει να είναι θετικός τόσες μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η διαδρομή από το νοσοκομείο του Ρίου και πίσω στην καραντίνα του σπιτιού έχει γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητας. Στο σπίτι του διαμένει μαζί με τη σύζυγο και τα δύο τους παιδιά, ωστόσο ο ίδιος παραμένει περιορισμένος και μέσα στο δωμάτιο. Τέσσερις άνθρωποι κλεισμένοι σε ένα σπίτι, για 40 μέρες.

Πολλά είναι και τα προβλήματα της καθημερινότητας καθώς κάποιος πρέπει να κάνει και τα ψώνια για το τραπέζι. Ο κλήρος πέφτει στην 44χρονη γυναίκα, η οποία είχε επίσης νοσήσει από κορονοϊό αλλά κατάφερε να το ξεπεράσει. Ωστόσο, κάθε φορά που βγαίνει από το σπίτι για τα απαραίτητα, η δυσπιστία από τους συντοπίτες της είναι εμφανής.

«Πρέπει να πάρω τα απαραίτητα για το σπίτι. Κοιτάνε περίεργα».

Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Γώγο, παθολόγο λοιμωξιολόγο, καθηγητή παθολογίας ιατρικού τμήματος πανεπιστημίου Πατρών, οι 40 μέρες είναι από τα μεγαλύτερα διαστήματα που χρειάζεται προκειμένου να βγει ένα τεστ αρνητικό.

«Υπάρχει περίπτωση σε μερικούς ανθρώπους, παρότι έχει περάσει μεγάλο διάστημα, ειδικά όταν είναι ήπια τα συμπτώματα, να παραμείνει έστω και ελάχιστο ιικό φορτίο εκεί που το ελέγχουμε».

Ο κ. Γώγος σημείωσε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν μεταδίδεται ο ιός μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά για λόγους ασφαλείας πρέπει να τηρούνται οι κανόνες της καραντίνας.

Όσον αφορά τη μετάβαση στην επόμενη μέρα μετά την πανδημία, ο καθηγητής σημείωσε πως θα είναι ομαλή για την Ελλάδα.

«Πιστεύω ότι θα έρθει ομαλά στη χώρα μας, μια και ο αριθμός κρουσμάτων έχει ελαττωθεί πάρα πολύ».

newsbomb.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos