«Ιερό αντάρτικο»: Έσπασαν την καραντίνα και πήγαν σε εκκλησίες - Συναγερμός σε Αθήνα, Βόλο, Θεσ/νίκη

17 Απριλίου 2020 18:00

Σε γενικές γραμμές οι πολίτες φαίνεται πως υπακούν στις υποδείξεις των αρμόδιων και τα μέτρα τηρούνται ευλαβικά στους Ιερούς Ναούς της χώρας.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια περιστατικά με εκείνους που αρνούνται να συμμορφωθούν στις υποδείξεις της Πολιτείας.

Απίστευτες είναι οι εικόνες από την Θεσσαλονίκη, με πολίτες να σπεύδουν στις εκκλησίες, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, παρά τις εκκλήσεις της κυβέρνησης.

01 Τα μέτρα προστασίας για την μείωση της διασποράς του κορονοϊού έχουν οδηγήσει στην κεκλεισμένων των θυρών τέλεση των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας σε όλους του Ιερούς Ναούς της χώρας.

Παραβλέποντας την απόφαση για κλείσιμο των Ιερών Ναών έως τις 28/04, στην συμπρωτεύουσα πολλοί πιστοί είναι μαζεμένοι στον προαύλιο χώρο πολλών εκκλησιών και περιμένουν να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κερί.

Οι ειδικοί συνεχίζουν να εφιστούν την προσοχή και να λένε πως πρέπει να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.

Πιστοί βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό Άγιας Μαρίνας, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Φανουρίου στην περιοχή της Τούμπας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Χαλάστρα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος. Οι πιστοί περιμένουν στο προαύλιο χώρο αλλά και στο πεζοδρόμιο προκειμένου να ανάψουν ένα κερί.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες στους Ναούς έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι ενημέρωσαν τους πιστούς για τα μέτρα που λαμβάνονται αναφορικά με τις λειτουργίες των εκκλησιών. Με σκοπό να αποφευχθούν φαινόμενα πιστών που θα επιδιώξουν να σπάσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ θα διενεργούν συνεχώς περιπολίες από το πρωί έως το βράδυ.

newsbomb.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos