Μόλις 10 νέα κρούσματα το τελευταίο 48ωρο και 116 θάνατοι συνολικά – Χαρδαλιάς: Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο

20 Απριλίου 2020 18:22

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι έχουν καταγραφεί 2.425.000 κρούσματα παγκοσμίως και 166.058 θάνατοι.

Στην Ελλάδα όπως είπε υπάρχουν 10 νέα κρούσματα στη χώρα μας, 2.245 κρούσματα συνολικά. 61 διασωληνωμένοι, 84% με υποκείμενο νόσημα ή ηλικιωμένοι και 116 θάνατοι. Σε ότι έχει να κάνει με τους ελέγχους 54.344 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί ενώ 44 άνθρωποι έχουν βγει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ήταν επιφυλακτικός σχετικά με τις νέες μελέτες αντισωμάτων. Τόνισε ότι ο ακριβής αριθμός εξαρτάται από διαφορετικούς παράγοντες στην κάθε χώρα και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε αν τα ανιχνευόμενα αντισώματα θα μας προστατέψουν και για πόσο καιρό. Δεν έχουμε συνολική ανοσία από τον ιό σε μεγάλο βαθμό».

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να δώσουμε προσοχή την διατροφή μας και να ακολουθούμε την μεσογειακή διατροφή.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι ο ελληνικός λαός απέδειξε την ξεχωριστή αποφασιστικότητα, πειθαρχία και υψηλό αίσθημα ευθύνης του. «Οι Ελληνες μπορούμε ενωμένοι να καταφέρουμε πολλά» τόνισε σχολιάζοντας την ανταπόκριση του λαού στα έκτακτα μέτρα.

«Υπενθυμίζω ότι τα περιοριστικά μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο έως και τις 27 Απριλίου» τόνισε και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο για την σταδιακή άρση των μέτρων- Βήμα-βήμα με σταθερές κινήσεις. Υπομονή ώστε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη οριστικά, τίποτα δεν έχει κριθεί, χρειάζεται εγρήγορση και επιφυλακή».

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos