300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άρση των μέτρων: Ετσι θα ανοίξουν εστιατόρια, καφέ και κλαμπ

27 Απριλίου 2020 18:56
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Άρση των μέτρων: Ετσι θα ανοίξουν εστιατόρια, καφέ και κλαμπ

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Θα ελέγχεται ακόμη και η προσωπική ζωή των υπαλλήλων - Μοριακά τεστ για κορωνοϊό και θερμικές κάμερες στις εισόδους των καταστημάτων - Οχι πιάτα στη μέση, ποτά με καλαμάκια μιας χρήσης και αντισηπτικά σε κάθε τραπέζι

Τα ντεσιμπέλ χαμηλώνουν και οι αποστάσεις μεταξύ των παρεών μεγαλώνουν. Στα μεροκάματα πέφτει ψαλίδι και το προσωπικό δουλεύει με μάσκες και γάντια, ενώ ελέγχεται μέχρι και η προσωπική του ζωή. Στα τραπέζια τοποθετούνται μπουκαλάκια αντισηπτικών υγρών και οι υπάλληλοι θερμομετρούνται καθημερινά, ενώ στις μεγάλες επιχειρήσεις θα υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό μία φορά την εβδομάδα. Τέρμα η ξέφρενη διασκέδαση, τουλάχιστον για φέτος το καλοκαίρι, καθώς όλη η χώρα μπαίνει σε... flight mode για να βγούμε αλώβητοι από τον εφιάλτη του κορωνοϊού. Τα καφέ, τα εστιατόρια και τα κλαμπ διασκέδασης αποστειρώνονται, όσα δηλαδή παραμείνουν ανοιχτά. Οι διπλές βάρδιες λειτουργίας των χώρων εστίασης γίνονται μία και τα μεροκάματα μειώνονται.

«Πάνε οι εποχές που είχαμε δέκα υπαλλήλους και καπνίζαμε αραχτοί το πούρο μας», λέει ο επιχειρηματίας Γιάννης Μωράκης, ένας από τους leader στον χώρο της εστίασης και διασκέδασης. «Θα γίνω ξανά μετρ για να συμβάλω στην εξυπηρέτηση των πελατών, καθώς ο αριθμός του προσωπικού αναγκαστικά θα μειωθεί».

Στο καφέ-εστιατόριο «I Frati» στην Κηφισιά, ιδιοκτήτες και προσωπικό προβάρουν την επόμενη μέρα ξανά και ξανά. Βγάζουν τη μεζούρα, μετρούν την απόσταση που θα χωρίζει το ένα τραπέζι από το άλλο, σπαζοκεφαλιάζουν στις αριθμητικές πράξεις για να υπολογίζουν τη ζημιά, διακοσμούν τα τραπέζια και με... αντισηπτικά.

«Ολο το προσωπικό με μάσκες και γάντια υποχρεωτικά, εφόσον μας δοθεί ανάλογη οδηγία από τις αρμόδιες αρχές. Θα τους θερμομετρούμε κάθε ημέρα για την ασφάλεια των συναδέλφων τους και των πελατών μας», λέει ο συνιδιοκτήτης της επιχείρησης Γιάννης Καλογιάννης.

kaf1__1_

Πρόβα τζενεράλε για την επόμενη μέρα των μέτρων: τα καφέ ανοίγουν, οι σερβιτόρες φοράνε μάσκες και οι πελάτες απολυμαίνονται με το αντισηπτικό που θα υπάρχει πλέον σε κάθε τραπέζι


Είναι απόγευμα της περασμένης Πέμπτης και στο στρατηγείο της JKΜ Group όλοι επεξεργάζονται τα δεδομένα. Γράφουν και σβήνουν σε μια κόλλα χαρτί κάθε πιθανή αλλά και απίθανη πρόταση που πέφτει στο τραπέζι.

Ο επικεφαλής Γιάννης Μωράκης εμφανίζεται κατηγορηματικός. «Προέχει πρώτα απ’ όλα η ασφάλεια των πελατών μας», θα πει ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του. Είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές κινήσεις. «Θα ελέγχεται μέχρι και η προσωπική ζωή των εργαζομένων. Για παράδειγμα, δεν μπορεί ο μάγειρας να ακολουθεί εξεζητημένο τρόπο ζωής και να έρχεται το απόγευμα να μαγειρέψει. Δεν θα το επιτρέψω αυτό», προσθέτει. Εχει ήδη σχεδιάσει και τον τρόπο λειτουργίας των μαγαζιών στα οποία αλλάζει τη διαρρύθμιση λόγω των ειδικών συνθηκών. Στο εστιατόριο «Cash» στην Κηφισιά, το sushi bar μεταφέρεται στο ισόγειο, αγοράζεται μηχάνημα αποστείρωσης για τα σκεύη, οι χαρτοπετσέτες μπαίνουν σε συσκευασία, οι βοηθοί σερβιτόροι θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα και η θερμομέτρηση θα είναι υποχρεωτική για όλους. Στο μπαρ «Block 146» στη Νέα Ερυθραία ανοίγει όλος ο χώρος με τζαμαρία, αραιώνουν τα τραπέζια, ακυρώνονται τα μουσικά live και τα πάρτυ.

«Στην αρχή είχα στρεσαριστεί πολύ στη σκέψη και μόνο τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις μου και τους 1.200 εργαζομένους που απασχολώ. Σήμερα το βλέπω διαφορετικά. Προέχει η υγεία όλων μας και αν χρειαστεί για να τη διασφαλίσω να δουλέψω με τους 27 από τους 42 χώρους που διαθέτουμε ως όμιλος θα το κάνω», συμπληρώνει ο επιχειρηματίας.

Στο Μικρολίμανο, στο «Varoulko Seaside» ο κορυφαίος σεφ Λευτέρης Λαζάρου σχεδιάζει τη δική του στρατηγική για την επόμενη μέρα. Τις τελευταίες ημέρες ο προβληματισμός ήταν μεγάλος. Eπρεπε να αποφασίσει αν θα πάει σε απολύσεις ή σε μειωμένα ωράρια. Επέλεξε το δεύτερο και εξηγεί γιατί:
«Από συναισθηματικής και μόνο πλευράς δεν θα μπορούσα να αποχωριστώ συνεργάτες με τους οποίους δουλεύουμε μαζί για αρκετά χρόνια. Θα ανοίξουμε, λοιπόν, κανονικά μόλις η κυβέρνηση ανάψει το πράσινο φως, όμως θα πάμε σε εκ περιτροπής ωράρια. Θα είμαστε κλειστοί τα μεσημέρια και ανοιχτά το βράδυ, επτά μέρες την εβδομάδα. Θα μειώσω το εισόδημα όλων μας αναγκαστικά, αφού θα πέσει ο τζίρος. Οι οικογενειάρχες θα παίρνουν περισσότερα μεροκάματα και οι ελεύθεροι λιγότερα».

kaf1__2_

Υποχρεωτικά θα θερμομετρούνται οι υπάλληλοι των καταστημάτων προτού πιάσουν δουλειά

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Κορωνοϊός: 17 νέα κρούσματα στ...
Προς απαγόρευση το πιστολάκι σ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

deyap xristougenna2024

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πέθανε ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της ΕΣΚΑΝΑ, Κίμων Γκιουλιστάνης

Πέθανε ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρ...

09 Δεκεμβρίου 2025
Πάρος: Παραίτηση δημοτικής συμβούλου – Φορτισμένη η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Πάρος: Παραίτηση δημοτικής συμβούλο...

11 Δεκεμβρίου 2025
ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός: Καθαρή εντολή στον Κώστα Πιπέρογλου για την προεδρία - Το νέο συμβούλιο

ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός: Καθαρή εντολή στ...

09 Δεκεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Πάρος: Αποφάσεις του Δ.Σ. για το Δημοτικό Ωδείο, τη Φιλαρμονική και τη δημιουργία Ιστορικού Αρχείου του νησιού (Βίντεο)

Πάρος: Αποφάσεις του Δ.Σ. για το Δη...

14 Δεκεμβρίου 2025
Συλλόγος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πάρου-Αντιπάρου: Απεργιακή κινητοποίηση

Συλλόγος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας...

14 Δεκεμβρίου 2025
Πάρος: Βραδιές γιορτινών events και live στo all day Café – Bar που θα κάνει τα φετινά μας Χριστούγεννα μοναδικά! (Βίντεο)

Πάρος: Βραδιές γιορτινών events και...

14 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ