Καιρός: Έρχεται το πρώτο κύμα ζέστης;

27 Απριλίου 2020 20:54

Θερμοκρασίες έως και 36-37 βαθμούς δείχνει για το επόμενο Σαββατοκύριακο (πρώτο χωρίς μέτρα για τον κορονοϊό) η μακροπρόθεσμη ανάλυση του καιρικού μοντέλου GFS.

Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί και στην πράξη, θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο πως ο κόσμος θα ξεχυθεί στις παραλίες, αφού το πρώτο κύμα ζέστης που αχνοφαίνεται να φτάνει στη χώρα μας από την Αφρική, θα συνδυαστεί και με το πρώτο Σαββατοκύριακο που θα «λειτουργήσει» η χώρα, χωρίς την ασφυκτική απαγόρευση μετακινήσεων για τον κορονοϊό.

Οπως μπορείτε να δείτε στην ακόλουθη γκάλερι με τον ανά ημέρα χάρτη των μέγιστων θερμοκρασιών σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, ο υδράργυρος αρχίζει από την Παρασκευή 1 Μαΐου να ανεβαίνει σταδιακά και μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο, αν επιβεβαιωθεί φυσικά αυτή η σημερινή τάση, δεν αποκλείεται τοπικά και στις... συνήθεις ύποπτες περιοχές να φτάσουμε ακόμη και σε επίπεδα κοντά στους 38 με 40 βαθμούς τις μεσημεριανές ώρες. Δείτε πώς αλλάζουν οι θερμοκρασιακοί χρωματισμοί στην Ελλάδα από μέρα σε μέρα...

dokari.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos