Καθηγητής ΑΠΘ Δ.Σαρηγιάννης: «Τέλη Οκτωβρίου το 2ο κύμα κορωνοϊού σε Ελλάδα»

28 Απριλίου 2020 01:26

Για το τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα, εάν καθυστερούσε μία εβδομάδα η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και ειδικός σε μαθηματικά μοντέλα επιδημιολογικής διασποράς, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι αν η Ελλάδα καθυστερούσε μια εβδομάδα στη λήψη μέτρων θα είχαμε τέσσερις φορές περισσότερους ασθενής που θα είχαν εισαχθεί σε ΜΕΘ και διπλάσιους θανάτους. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι θα ήταν πιο ασφαλές, η άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας να ξεκινούσε μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 11 Μαΐου, καθώς τόνισε ότι εάν αν η ολική άρση των μέτρων επεκταθεί μέχρις τις 11 Ιουλίου, εκτιμά ότι το δεύτερο επιδημικό κύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας θα καθυστερήσει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Κορωνοϊος: Ναι στο ξεκίνημα της Γ' Λυκείου -Διαφωνεί με τα δημοτικά, ο καθηγητής

Αναφορικά με το σχέδιο άρσης των μέτρων, ο καθηγητής εξέφρασε την άποψη ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Όπως τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, θα πρέπει στην τρίτη φάση να ανοίξουν επιχειρήσεις εστίασης και κέντρα αναψυχής για να περιοριστεί η επιδημιολογική εξάπλωση.
Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, σχολίασε ότι καλώς ξεκινούν τα μαθήματα στην Γ’ Λυκείου, ωστόσο, διαφωνεί στο άνοιγμα των Δημοτικών, επειδή τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να τηρήσουν αυστηρά μέτρα προσωπικής υγιεινής και μπορεί να νοσήσουν ή ακόμα και να μεταδώσουν το κορωνοϊό, καθώς συνήθως είναι ασυμπτωματικά.

irfimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos