Το SMS φεύγει αλλά ξεχάστε τις μεταμεσονύχτιες… τσάρκες

28 Απριλίου 2020 20:31

Μπορεί το SMS για μετακίνηση να καταργείται από τις 4 Μαίου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι περιορισμοί στην κυκλοφορία δεν θα υπάρχουν.

Σύμφωμα με τα όσα ε΄χουν ανακοινωθεί θα υπάρχει χρονικός περιορισμός καθώς στις ανακοινώσεις αναφέρεται ρητά: «Αυστηρή σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους από τις 12 πμ έως τις 6 πμ».

Οπως τόνισε άλλωστε ο Νίκος Χαρδαλιάς κανείς δεν πρόκειται να χαλαρώσει: «Αν η προηγούμενη φάση επιβολής των περιοριστικών μέτρων φάνταζε δύσκολη, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι η επόμενη φάση της σταδιακής άρσης αυτών των μέτρων είναι εξαιρετικά πιο κρίσιμη και δύσκολη στη διαχείριση. Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου το σχέδιό μας, το καθημερινό μας στοίχημα τροποποιείται. Από το μένουμε σπίτι περνάμε στη σταδιακή κινητικότητα όπου το μείζον, το βασικό, το κρίσιμο είναι ένα:

Τηρούμε όλοι τους κανόνες προστασίας που συνοδεύουν τη σταδιακή άρση του κάθε μέτρου. Και αυτό ακριβώς είναι ο μεγάλος στόχος μας!

Οι πολίτες κινούμαστε όπου επιτρέπεται, αλλά με τους όρους προστασίας που επιβάλλεται και μόνο. Οι επιχειρήσεις ανοίγουν και υποδέχονται τους πολίτες αυστηρά με τους περιορισμούς σε τετραγωνικά και τα μέτρα προστασίας που συνοδεύουν το άνοιγμά τους.

Εφ’ όσον τηρηθούν συντριπτικά τα παραπάνω και με βάση τα πραγματικά δεδομένα που θα αξιολογούμε καθημερινά και τις προτάσεις των επιστημόνων μας, θα ετοιμαζόμαστε για το επόμενο βήμα.

Όσο πιο αυστηρά τηρήσουμε τους κανόνες στα νέα μας βήματα τόσο πιο σίγουρα θα προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα. Όσο πιο χαλαρά ή ανεύθυνα επιχειρήσουν κάποιοι να τα αντιμετωπίσουν ή να τα προσπεράσουν τόσο πιο κοντά θα είμαστε στο να βάλουμε φρένο, ακόμα και να γυρίσουμε σε νέους περιορισμούς. Και αυτή η συνθήκη, αυτή η εξίσωση είναι αδιαπραγμάτευτη γιατί αδιαπραγμάτευτη είναι η ανθρώπινη ζωή, αδιαπραγμάτευτη είναι η ανάγκη διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, αδιαπραγμάτευτη είναι η προσήλωσή μας για περιφρούρηση της μέχρι σήμερα προσπάθειας της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.

Η Πολιτική Προστασία, όλος ο μηχανισμός της, όλοι εκείνοι που καθημερινά πάλεψαν αυτές τις εβδομάδες έξω από το σπίτι τους για να δικαιωθεί και να περιφρουρηθεί η τιτάνια προσπάθεια αυτών που έμεναν στο σπίτι, παραμένει εδώ και στη νέα φάση.

Ενισχύεται, επικαιροποιεί τα πρωτόκολλά της, θέτει προτεραιότητες ως προς τις διαδικασίες της, προετοιμάζεται για αυτή τη νέα καθημερινότητα. Με νέες δομές, νέα εργαλεία ελέγχου και καθημερινής δουλειάς, με νέα, κάθετη, εθνική δομή σε όλη την επικράτεια, νέο σχέδιο προσαρμοσμένο στα καινούρια δεδομένα μιας νέας καθημερινότητας.

Και η ασφάλεια των πολιτών παραμένει το ύψιστο καθήκον μας, η απόλυτη, μοναδική, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Κανένας εφησυχασμός, μόνο επαγρύπνηση, μόνο σκληρή επιχειρησιακή δουλειά με άμεσα αντανακλαστικά! Είμαστε στην αρχή ενός νέου ταξιδιού, μιας νέας φάσης σε αχαρτογράφητα νερά, αλλά με την εμπειρία, τις επιστημονικές γνώσεις, τις επιχειρησιακές μας δυνατότητες σε πλήρη συναγερμό!

Είμαστε λοιπόν εδώ! Σε μια κρίσιμη καμπή της εξέλιξης της πανδημίας, μπροστά σε μια νέα φάση, μια νέα καθημερινότητα. Όσο πιο πιστοί παραμείνουμε στην εφαρμογή των κανόνων που συνοδεύουν την σταδιακή άρση των μέτρων, τόσο πιο σύντομα θα προχωρήσουμε στα επόμενα.

Τηρούμε τους κανόνες, τότε προχωράμε. Δεν τους τηρούμε, τότε σταματάμε ίσως και επιστρέφουμε σε νέο κύκλο περιορισμών. Τόσο απλά!

Οι περήφανοι Έλληνες αποδείξαμε μέχρι σήμερα πολλά! Σε όλη την ανθρωπότητα! Με περισσή υπευθυνότητα. Και στο νέο στοίχημα έχουμε να αποδείξουμε περισσότερα. Μέχρι την Κυριακή μένουμε σπίτια μας χωρίς καμία άλλη σκέψη ή δικαιολογία. Από Δευτέρα κινούμαστε όλοι προσεκτικά, όχι άσκοπα και όπως επιβάλλουν οι κανόνες, όπως επιβάλλει η περίσταση. Από Δευτέρα, η ατομική μας ευθύνη θα είναι αθροιστικά η κοινωνική δύναμη που θα αποτελέσει τον φάρο, αλλά και την πυξίδα της νέας μας πορείας. Εφαρμόζουμε τους κανόνες! Βγαίνουμε σταδιακά αλλά σταθερά νικητές. Καλή δύναμη σε όλους».

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos