Κορωνοϊός: Υποχρεώσεις και ισχυρές συστάσεις εν ισχύ από την 4η Μαϊου

29 Απριλίου 2020 17:34

Mια νέα καθημερινότητα που απέχει από την κανονικότητα όπως την είχαμε συνηθίσει στην προ κορωνοϊού εποχή, περιμένει τους Έλληνες από την 4η Μαϊου.


Με σύνθημα το "Μένουμε Ασφαλείς", η νέα δυσκολότερη πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, είναι η διατήρηση των χαμηλών αριθμών κρουσμάτων σε συνθήκες μερικής χαλάρωσης των μέτρων που επιβλήθηκαν προ περίπου διμήνου, για την ανακοπή της εξάπλωσης του φονικού ιού.

Στο πλαίσιο της νέας καθημερινότητας καλούμαστε όλοι να ακολουθήσουμε νέες υποχρεώσεις και συστάσεις προερχόμενες από την πολιτεία και τους ειδικούς επιστήμονες.

- Έτσι λοιπόν από την 4η Μαϊου, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή.

- Επίσης υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας από εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.

- Αυστηρή ωστόσο είναι η σύσταση για χρήσης μάσκας (υφασμάτινης ή άλλης) σε όλους τους κλειστούς χώρους από εργαζομένους και πελάτες και στα ΜΜΜ.

- Για τα άτομα της τρίτης ηλικίας ισχυρή είναι η σύσταση για συνέχιση του "Μένουμε σπίτι".

- Αυστηρή επίσης είναι η σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία σε ανοιχτούς, δημόσιους χώρους από τις 12π.μ. έως τις 6π.μ.

- Υπάρχει επίσης σύσταση για χρήση Ι.Χ. Αναστέλλεται ο δακτύλιος για τις μετακινήσεις του πληθυσμού στην Αθήνα και γίνεται ελεύθερο το πάρκινγκ στα μητροπολιτικά κέντρα με στόχο την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ κατά το πρώτο κρίσιμο δίμηνο.

- Προβλέπεται η χρήση των ΜΜΜ κατά τις ώρες αιχμής (7 - 10 π.μ και 2 - 5 π.μ.) μόνο από εργαζόμενους για προσέλευση και αποχώρηση από την εργασία.

- Προβλέπεται επίσης προσέλευση δημοσίων υπαλλήλων σε τρία κύματα από τις 7 π.μ. έως τις 9 π.μ.

- Οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα (πλην τραπεζών, σούπερ μάρκετ και φούρνων) σε δύο κύματα από τις 9 π.μ. έως 10 π.μ.

- Ώρα έναρξης εμπορικών καταστημάτων 10 π.μ.

- Σύσταση για τηλεργασία στο δημόσιο (πλην Σωμάτων Ασφαλείας, Ενόπλων Δυνάμεων, Εθνικού Συστήματος Υγείας) και τον ιδωτικό τομέα για το 70% των εργαζομένων κατά το μήνα Μάιο.

- Δυνατότητα αναστολής εργασίας για τους γονείς με παιδιά έως 15 ετών.

- Επιβολή ορίου στις επιχειρήσεις που ανοίγουν να επαναφέρουν κατ΄ελάχιστον σε ενεργή απασχόληση το 50% των εργαζομένων τους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos