Κορωνοϊός: 8 νέα κρούσματα, 2.620 συνολικά, 3 νέοι θάνατοι

02 Μαϊος 2020 18:31

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 8 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 2.620 συνολικά, από τα οποία το 55,4% είναι άνδρες. Οι 593  συνδέονται με ταξίδι στο εξωτερικό ενώ 1.301  είναι επαφές άλλου κρούσματος.

Επίσης, ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο τρεις ακόμα συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 143. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 92% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 78207 κλινικά δείγματα.
Ακόμα 37 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 77 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε επίσης ότι σε λειτουργία θα τεθούν από τη Δευτέρα 4 Μαΐου οι πρώτες κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, για την αντιμετώπιση της COVID-19.
Καταλήγοντας τόνισε για τη σταδιακή άρση μέτρων που ξεκινά από τη Δευτέρα: «Η επόμενη φάση είναι πολύ κρίσιμη. Αν τηρήσουμε όλα τα μέτρα και περιορίσουμε εθελούσια τις πολλές επαφές και θεωρούμε τους εαυτούς μας ως δυνητικούς φορείς θα έχουμε μικρότερο κίνδυνο αναζωπύρωσης. Να είμαστε σε επαγρύπνηση. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως ακόμα δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις, εμείς θα επιτηρούμε καθημερινά».

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos