Δυσοίωνα μηνύματα στην εστίαση - Όχι στην «άσκοπη» δοκιμή γυαλιών στα οπτικά

02 Μαϊος 2020 21:35

Οι επαγγελματίες της εστίασης μετρούν και ξαναμετρούν τα τραπέζια τους αλλά λύση στον γρίφο των τραπεζοκαθισμάτων δεν βρίσκουν


Εντατικές είναι οι προετοιμασίες στα καταστήματα και η επιστροφή στην κανονικότητα φέρνει αλλαγές σε ωράρια, αποστάσεις και μέτρα ασφαλείας. Ειδικά για τα καταστήματα εστίασης, ο υπουργός εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε οι Δήμοι να προχωρήσουν σε αύξηση του εξωτερικού χώρου για τραπεζοκαθίσματα, με στόχο να εξυπηρετούνται περισσότεροι πελάτες.

Από την μεριά τους οι επαγγελματίες της εστίασης μετρούν και ξαναμετρούν τα τραπέζια τους, αλλά λύση στον γρίφο των τραπεζοκαθισμάτων δεν βρίσκουν με την επόμενη ημέρα γι αυτούς να φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολη. «Μας λένε ότι πρέπει να μειώσουμε τα καθίσματα, θα πρέπει να είμαστε σε αποστάσεις. Εγώ έχω ένα μικρό συνοικιακό μαγαζί με δέκα τραπέζια, αν βγάλω τα πέντε θα μείνουν λίγα άτομα να εξυπηρετηθούν», αναφέρει ιδιοκτήτης στην κάμερα του OPEN TV.

Το πρόβλημα δεν φαίνεται να λύνει η πρόταση για περισσότερα τραπέζια σε εξωτερικό χώρο με μειωμένα δημοτικά τέλη, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να εφαρμοστεί λόγω της έλλειψης χώρου που παρατηρείται σε αρκετές περιοχές που υπάρχουν μικρά πεζοδρόμια. «Ένας στους τρεις θεωρούμε ότι δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο επόμενο τρίμηνο, εάν δεν παρθούν πολύ θαρραλέα και σημαντικά μέτρα», δήλωσε στο OPEN TV o πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Πυρετός προετοιμασιών γίνεται αυτή τη περίοδο και στα καταστήματα οπτικών που ανοίγουν από τη Δευτέρα όπου έχουν επιστρατεύσει ακόμα και λάμπες υπεριώδους ακτινοβολίας. Τα εν λόγω καταστήματα θα λειτουργούν με αυστηρότερους κανόνες με τους οπτικούς να μην επιτρέπουν στους πελάτες να προβάρουν «άσκοπα» τα γυαλιά.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos