Μόλις 6 νέα κρούσματα, 2 θάνατοι σε ένα 24ωρο

04 Μαϊος 2020 18:38

Μόλις έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας και δύο νέους θανάτους που ανεβάζουν σε 146 τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα, ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά την πρώτη ημέρα άρσης των μέτρων.

 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 6 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.632. Από αυτούς το 55,4% είναι άνδρες, ενώ 22,6% σχετίζεται με ταξίδι από το εξωτερικό και 50% με ήδη γνωστό κρούσμα κορωνοϊού.

Σήμερα, 35 ασθενείς Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός, παραμένουν διασωληνωμένοι, με ενδιάμεση ηλικία τα 67 έτη. 23% των βαριά ασθενών είναι γυναίκες και το 91,4% αυτών έχει υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών. Μέχρι σήμερα, 81 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.
2 νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό στη χώρα
Ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε επίσης 2 ακόμη θανάτους, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του κορωνοϊού να ανέρχεται σε 146 στη χώρα. 39 εξ αυτών ήταν γυναίκες, ενώ η ενδιάμεση ηλικία των θυμάτων είναι τα 75 έτη και το 93,2% έχουν υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών.

Ο λοιμωξιολόγος ξεκίνησε την ενημέρωση με στοιχεία για την πορεία του κορωνοϊού στην Ευρώπη, όπου ως σήμερα καταγράφονται 1,384.000 κρούσματα. Πέντε χώρες, η Ισπανία, η Ιταλία, η Βρετανία, η Γερμανία και η Ρωσία καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα.

Παράλληλα, ανά τον κόσμο, 1.165.000 ασθενείς Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός, ανέρρωσαν έγιναν καλά. Ως σήμερα, 249.081 θάνατοι ασθενών με κορωνοϊού έχουν καταγραφεί σε όλο τον χρόνο.

Η Ευρώπη πέρασε την κορύφωση του πρώτου κύματος του κορωνοϊού
«Φίλες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να καταγράφουν περισσότερους θανάτους ανά ημέρα, από όσους καταγράψαμε συνολικά ως χώρα ως σήμερα» είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας που προκειμένου να αποτυπώσει την κατάσταση στην ήπειρο έπειτα από μόλις 3 μήνες σχολίασε. «3 μήνες πριν εκτός Κίνας είχαμε 82 κρούσματα και κανέναν θάνατο».

Όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας φαίνεται ωστόσο πως η Ευρώπη έχει περάσει την κορύφωση του πρώτου κύματος του κορωνοϊού. Ωστόσο, πέντε χώρες εξακολουθούν να καταγράφουν αύξηση ή μη σημαντικές διαφορές. Η Βρετανία καταγράφει τα χειρότερα ποσοστά αύξησης θανάτων.

Παίρνοντας τον λόγο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε πως δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για ηλικιωμένους πολίτες, ούτε για την κυκλοφορία μετά της 12 το βράδυ. Για την τελευταία, δόθηκε απλώς ισχυρή σύσταση περιορισμού μετακινήσεων.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos