300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Αυτοκίνητα: Έρχεται το Περιβαλλοντικό Τέλος

09 Μαϊος 2020 13:42
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αυτοκίνητα: Έρχεται το Περιβαλλοντικό Τέλος

test2

test2

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ του Newsauto.gr σχετικά με το Περιβαλλοντικό Τέλος στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα!

Ο κ. Καραμανλής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «Σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκουμε να ρίξουμε το μέσο όρο ηλικίας των αυτοκινήτων οποίος είναι ο διπλάσιος από τον αντίστοιχο μέσο όρο της ΕΕ. Αυτό που λέμε να κάνουμε είναι να βάλουμε με το υπουργείο Περιβάλλοντος ένα Περιβαλλοντικό Τέλος στα παλαιά ΙΧ. Να κάνουμε μια διαδικασία ώστε να πριμοδοτούμε τα πιο καινούρια αυτοκίνητα. Να μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα ΙΧ 5ετίας χωρίς να πληρώνει τρελούς δασμούς.»

Ωστόσο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απατώντας στην ερώτηση πότε θα ανακοινωθούν αυτά τα μέτρα ανέφερε ότι: «Πρέπει να περιμένουμε λίγο καθώς είναι μια εξίσωση αρκετά δύσκολη!»

Παράλληλα ανέφερε ότι τα μέτρα δεν θα επηρεάσουν τις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων καθώς θα αφορούν μόνο τα μεταχειρισμένα…

Παράλληλα ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα διόδια ο μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ενώ παράλληλα ανέλυσε τον σχεδιασμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενόψει της δεύτερης φάσης του σταδιακού ανοίγματος την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου.

Ο κ. Καραμανλής μεταξύ άλλων ανέφερε ότι θα τοποθετηθεί στα λεωφορεία προστατευτικό διαχωριστικό μεταξύ των οδηγών και του επιβατικού κοινού ενώ προανήγγειλε ότι άμεσα θα δημοσιευθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα επιτρέπει δύο επιβάτες στα ταξί.

Πιο αναλυτικά, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι αυτή την εβδομάδα άνοιξε το 10% των επιχειρήσεων και κινήθηκε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατά μέσο όρο το 30% των επιβατών που κινείτο κανονικά προ κορονοϊού. Πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα που έρχεται ανοίγει το 30% – 35% των επιχειρήσεων και τόνισε ότι το Υπουργείο προετοιμάζεται με τον ανάλογο σχεδιασμό, καταρχήν συνεχίζοντας εντατικά τις απολυμάνσεις και κατά δεύτερον πυκνώνοντας τα δρομολόγια, παρά τις τεχνικές δυσκολίες που υπάρχουν. Ανέφερε ότι μπαίνουν εμβόλιμα δρομολόγια στο Μετρό και τα λεωφορεία, όπου απαιτείται, και τόνισε ότι από Δευτέρα θα μειωθούν και άλλο οι χρονοαποστάσεις μεταξύ των συρμών στο Μετρό.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών φορά μάσκες, ενώ οι ίδιοι οι επιβάτες παροτρύνουν όποιον δεν φορά μάσκα να βάλει αμέσως. Υπενθύμισε ότι υπάρχουν αυτό το μήνα και οι 300 βοηθοί επιβατών, οι οποίοι βρίσκονται στους 45 σημαντικότερους σταθμούς ανταπόκρισης μεταξύ Μετρό και λεωφορείων και απευθύνουν συστάσεις, ενώ αρμόδια για την επιβολή προστίμων είναι η Ελληνική Αστυνομία.

Δεν θα αυξηθούν τα διόδια

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επιβεβαίωσε ότι οι παραχωρησιούχοι, είτε σε αεροδρόμια είτε σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους, επειδή έχει πέσει κατακόρυφα η κίνηση, έχουν ζητήσει αποζημιώσεις, καθώς προβλέπονται σε μεγάλο βαθμό και μέσα από τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει. Ξεκαθάρισε όμως ότι: «Δεν θα κάνουμε αύξηση των διοδίων».

Διαχωριστικό για προστασία του οδηγού στα λεωφορεία- Δύο επιβάτες στα ταξί

Ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε επίσης ότι: «Θα δείτε στα λεωφορεία, από αυτή την εβδομάδα και την άλλη, να μπαίνει και ένα διαχωριστικό, εκεί που είναι ο οδηγός, για προστασία», ενώ προανήγγειλε ότι αναμένεται να δημοσιευθεί πιθανόν και σήμερα Κοινή Υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει δύο επιβάτες στα ταξί.

«Οι σημάνσεις στις αποβάθρες και τους συρμούς του μετρό, καθώς και στα λεωφορεία θα παραμείνουν και μάλιστα θα δείτε ακόμη περισσότερες», ανέφερε επίσης ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Εάν υπάρχει ένα λεωφορείο που είναι γεμάτο, δεν πειράζει, ας αργήσουμε μερικά λεπτά, η προτεραιότητά μας είναι η Δημόσια Υγεία».

Πιθανή αύξηση εσωτερικών πτήσεων 18 ή 25 Μαΐου – Τι θα γίνει με τις πτήσεις εξωτερικού

Όσον αφορά στις πτήσεις, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι «καλούμαστε να βρούμε τη χρυσή τομή, μεταξύ της ελεύθερης μετακίνησης και της Δημόσιας Υγείας». Ανέφερε ότι η κυβέρνηση, ανάλογα με τις επιδημιολογικές εξελίξεις, θα εξετάσει την αύξηση των εσωτερικών πτήσεων, με δύο πιθανές ημερομηνίες τη 18η και την 25η Μαΐου. Ενώ όσον αφορά στις πτήσεις εξωτερικού, υπενθύμισε ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά τόνισε πως εάν η Ευρώπη δεν βρει λύση, η Ελλάδα ήδη βρίσκεται σε επαφή με άλλες χώρες για διμερείς συμφωνίες. Σημείωσε εξάλλου ότι ο Πρωθυπουργός έχει θέσει ως στόχο να ανοίξει τουριστικά η χώρα την 1η Ιουλίου και για να γίνει αυτό, οι πτήσεις πρέπει να έχουν ξεκινήσει νωρίτερα.

Για τις εικόνες στην Αγία Παρασκευή

Κληθείς να σχολιάσει τις εικόνες στην Αγία Παρασκευή, ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι πρόκειται για μία πολύ μικρή μειοψηφία και χαρακτήρισε αδιανόητο να χρειάζεται να κληθεί η Αστυνομία «για να μαζέψει 100 ανθρώπους, οι οποίοι αποφάσισαν έτσι ξαφνικά να βγουν σε μία πλατεία». Επισήμανε όμως ότι η πλειονότητα των πολιτών έχει επιδείξει τεράστια υπευθυνότητα, σημείωσε ότι κατανοεί την κόπωση πολλών πολιτών μετά από έξι εβδομάδες περιορισμών, αλλά τόνισε και πως αυτές οι εξαιρέσεις δεν επιτρέπεται να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

«Η κυβέρνηση αυτή έχει δείξει ότι δεν υποκύπτει σε αυτού του είδους τις μειοψηφίες. Να είστε σίγουροι ότι τα αρμόδια υπουργεία θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι ήταν άμεση η αντίδραση της Κυβέρνησης και όλων των αρμοδίων αρχών.

newsauto.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Όλε...
Τηλεοπτικό σποτ-κοινωνικό μήνυ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή «Κριός» της Παροικίας Πάρου, για την πρόσδεση σκαφών

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσ...

09 Μαϊος 2025
Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025
Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο Ίδρυμα/SKY HOPE για το ελικόπτερο αεροδιακομιδών

Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Σαντορίνη: Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ - Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου σε ισχύ τα μέτρα

Σαντορίνη: Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ -...

14 Μαϊος 2025
Καρκίνος του παχέος εντέρου: Αναγνωρίστε δύο προειδοποιητικά σημάδια

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Αναγνω...

14 Μαϊος 2025
Χωρίς τον Πούτιν οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία στην Τουρκία

Χωρίς τον Πούτιν οι διαπραγματεύσει...

14 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ