ΠΟΥ: Νέο lockdown αν δεν τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό

09 Μαϊος 2020 22:03

Καμπανάκι χτυπά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τα μέτρα ασφαλείας, που πρέπει να τηρούν οι πολίτες εν μέσω χαλάρωσης των μέτρων για τον κορωνοϊό.

 

Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας-Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους- προειδοποίησε για τον κίνδυνο επιστροφής σε μέτρα απαγόρευσης, αν οι χώρες που αίρουν τους περιορισμούς της πανδημίας, δε διαχειριστούν τη μετάβαση «εξαιρετικά προσεκτικά και με μια σταδιακή προσέγγιση».

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους παρουσίασε έναν κατάλογο με μια σειρά βημάτων που χρειάζονται πριν οι χώρες άρουν τα μέτρα που επιβλήθηκαν για τον έλεγχο εξάπλωσης του Covid-19, όπως οι έλεγχοι παρακολούθησης και η ετοιμότητα του συστήματος υγείας. «Ο κίνδυνος της επιστροφής σε lockdown παραμένει πολύ μεγάλος αν οι χώρες δεν διαχειριστούν την μετάβαση εξαιρετικά προσεκτικά και με μια σταδιακή προσέγγιση», τόνισε σε μια ψηφιακή συνέντευξη Τύπου στην Γενεύη. «Η πανδημία του Covid-19 θα υποχωρήσει τελικώς αλλά δεν μπορεί να υπάρξει η επιστροφή σε κανονικότητα», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για επενδύσεις στα συστήματα υγείας.

Σημειώνουμε, πως αυτή η προειδοποίηση έρχεται να «δέσει» με τα γεγονότα των τελευταιών ημέρων που βλέπουμε στη χώρα μας, με διάφορα πάρτι και μπαρ, που συγκεντρώνουν δεκάδες άτομα, προκαλώντας αντιδράσεις.

olivemagazine.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos