Κορωνοϊός: Πώς γίνεται η σωστή απολύμανση του αυτοκινήτου; -Τι πρέπει να χρησιμοποιούμε

11 Μαϊος 2020 00:49

Η Nissan προσφέρει συμβουλές για το πώς να απολυμάνετε το όχημά σας, στην προσπάθεια για να σταματήσει η εξάπλωση του COVID-19.

 

Το συχνό πλύσιμο των χεριών σύμφωνα με τις οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των Η.Π.Α., είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση της υγιεινής και της ασφάλειάς μας έναντι του COVID-19, αλλά και η απολύμανση των επιφανειών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται στο εσωτερικό του αυτοκίνητου μας.Το CDC συνιστά να φοράτε γάντια μιας χρήσης για τον καθαρισμό και, στη συνέχεια, την απολύμανση επιφανειών. Εάν μια επιφάνεια φαίνεται βρώμικη, πρέπει να σκουπιστεί με σαπούνι και νερό πριν από την απολύμανση.

Για εσωτερικούς χώρους οχημάτων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα μαλακό πανί από μικροϊνες, βρεγμένο με σαπούνι και νερό, για το σκούπισμα των σκληρών επιφανειών. Ενώ τα περισσότερα συνηθισμένα οικιακά απολυμαντικά είναι αποτελεσματικά, μερικά δεν είναι ιδανικά για χρήση σε ένα όχημα συμπεριλαμβανομένων λευκαντικών, υπεροξειδίου του υδρογόνου, βενζολίου, διαλυτικών ή άλλων σκληρών και λειαντικών καθαριστικών. Αυτά τα χημικά προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν ζημιά  στην ταπετσαρία ή / και στις εσωτερικές επιφάνειες του οχήματός σας. Αντ 'αυτού, τα μαντηλάκια με βάση το αλκοόλ ή τα σπρέι που περιέχουν τουλάχιστον 70% αλκοόλ είναι αποτελεσματικά έναντι του κορωνοϊού και,  σύμφωνα με τον CDC, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια στο όχημά σας.
Η οθόνη πολυμέσων θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο καθάρισμα, καθώς  είναι μια επιφάνεια υψηλής αφής που δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με επιθετικά καθαριστικά. Χρησιμοποιήστε μαντηλάκια οθόνης ή μαλακό πανί, βρεγμένο με σαπούνι και νερό για να καθαρίσετε την επιφάνεια της οθόνης. Σκουπίστε με ένα καθαρό, μαλακό πανί. Τα καθαριστικά με βάση την αμμωνία δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε οθόνες πολυμέσων και ψυχαγωγίας, καθώς μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην  αντιθαμβωτική επίστρωση. Εάν το όχημά σας διαθέτει χρήση φωνητικών εντολών, μπορείτε να αποφύγετε  το άγγιγμα της  οθόνης.

Η Nissan παρέχει μια λίστα με τα σημεία που πρέπει να προσέξετε, κατά τη διαδικασία απολύμανσης του αυτοκινήτου σας : Τιμόνι, Εξωτερικές λαβές πόρτας, Σημεία ανοίγματος (χούφτες) πορτμπαγκάζ, Εσωτερική λαβή θυρών και τα πάνελ  αυτών, Κουμπί εκκίνησης κινητήρα, Κεντρικό καθρέπτη, Αεραγωγούς κλιματισμού, Λεβιέ ταχυτήτων, Μοχλούς / κουμπιά φλας και καθαρισμού παρμπρίζ, Κεντρική κονσόλα, Υποβραχιόνιο, Ζώνη ασφαλείας και πόρπη, Χειρόφρενο (ή κουμπί ηλεκτρικού χειρόφρενου).

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos