Βαριά πρόστιμα στις πλαζ για τις κοντινές ξαπλώστρες - Έως και 5.000 € στα beach bar

16 Μαϊος 2020 20:54

Το αδιαχώρητο επικράτησε από το πρωί του Σαββάτου στις οργανωμένες παραλίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης


«Τσουχτερά» πρόστιμα περιμένουν όσους δεν τηρήσουν τους κανόνες που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση στις οργανωμένες παραλίες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, από το πρωί του Σαββάτου υπήρξαν αρκετοί έλεγχοι σε παραλίες ενώ για αρχή υπήρξαν μόνο συστάσεις. Ωστόσο όσοι ιδιοκτήτες beach bar δεν θα τηρήσουν τις επόμενες ημέρες τα απαιτούμενα μέτρα τότε θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα από 2.000 έως και 5.000 ευρώ. Ακόμη για όσες οργανωμένες παραλίες δεν τηρήσουν τις σωστές αποστάσεις στις ξαπλώστρες, τα πρόστιμα θα είναι δυσβάσταχτα: από 2.000 τ.μ. και πάνω το πρόστιμο θα είναι 13.000 ευρώ, έως 10.000 τ.μ. θα είναι 20.000 ευρώ και πάνω από 10.000 τμ θα είναι 25.000 ευρώ.

Στο μεταξύ κοσμοσυρροή επικράτησε από τα ξημερώματα του Σαββάτου στις πλαζ από λουόμενους που εκμεταλλεύτηκαν το κύμα καύσωνα και αναζήτησαν μία ανάσα δροσιάς. Σε πολλές παραλίες σχηματίστηκαν ουρές για μία ξαπλώστρα ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρήθηκαν οι αποστάσεις. Μάλιστα δεν έλειψαν και οι μικροεντάσεις λόγω της πολύωρης αναμονής. Παράλληλα όσοι χρησιμοποίησαν για τη μετακίνησή τους τα Μέσα Μεταφοράς, κυρίως άτομα νεότερης ηλικίας, όχι μόνο δεν εισάκουσαν τις οδηγίες των ειδικών αλλά δεν φορούσαν ούτε μάσκα προστασίας.

Ωστόσο στις οργανωμένες παραλίες οι αποστάσεις δεν έμειναν στα χαρτιά, αλλά τηρήθηκαν κατά γράμμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV. Η μία ομπρέλα με την άλλη έχει απόσταση 4 μέτρων ενώ οι ξαπλώστρες τουλάχιστον 1,5. Οι ξαπλώστρες ήταν δεμένες για να μην μπορούν να μετακινηθούν. Ακόμη το προσωπικό στις οργανωμένες παραλίες υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες και τα τραπεζάκια μετά από κάθε πελάτη.

Επιπλέον οι συστάσεις για την τήρηση των μέτρων ήταν συνεχείς ενώ αυτοψία έκανε τόσο η ηγεσία το υπουργείου Ανάπτυξης όσο και ο Περιφερειάρχης Αττικής. Στις ελεύθερες παραλίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης, οι λουόμενοι τοποθέτησαν τις ομπρέλες τους σε απόσταση αλλά ο κόσμος ήταν πολύς. Τα beach bar πωλούν μόνο συσκευασμένα προϊόντα ενώ δεν επιτρέπεται η διάθεση και η πώληση ποτών. Όσον αφορά τους πελάτες που περιμένουν να εξυπηρετηθούν η απόσταση μεταξύ τους είναι 1,5 μέτρο.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos