Καιρός: Θερμοκρασίες ρεκόρ σε 9 περιοχές της Ελλάδας -Που ξεπέρασε τους 41 βαθμούς

17 Μαϊος 2020 21:10

Στους 41 βαθμούς Κελσίου έφτασε η μέγιστη θερμοκρασία στην Ελλάδα το μεσημέρι τς Κυριακής σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, σε αυτό το σκηνικό καύσωνα του καιρού τις τελευταίες ημέρες.

 

Η έντονη ζέστη ήταν και σήμερα το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σε όλη τη χώρα, αν και ήταν λίγο χαμηλότερη σε σχέση με τη μέγιστη θερμοκρασία του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)/meteo.gr, η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στα Αρφαρά Μεσσηνίας και στο Πετροκεφάλι Μοιρών (41,1 C), ενώ ακολούθησαν η Γόρτυνα Ηρακλείου (40,9) και η Πλώρα Ηρακλείου (40,8).
Οι θερμοκρασίες ρεκόρ του καιρού και σε ποιες περιοχές σημειώθηκαν
Αρκετά πάντως ακόμη τοπικά ρεκόρ του καιρού, σε ό, τι αφορά τη μέγιστη θερμοκρασία για τον μήνα Μάιο έσπασαν στους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του ΕΑΑ-meteo:

Μοίρες Ηρακλείου 41,1 C (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας)
Ωλένη Ηλείας 40,6 C (ρεκόρ 12 ετών λειτουργίας)
Πύργος Ηλείας 39,8 C (ρεκόρ 14 ετών λειτουργίας)
Μεγαλόπολη 39,4 C (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας)
Αμαλιάδα 38,7 C (ρεκόρ 14 ετών λειτουργίας)
Σπήλι Ρεθύμνου 38,2 C (ρεκόρ 13 ετών λειτουργίας)
Ζαχάρω Ηλείας 37,9 C (ρεκόρ 14 ετών λειτουργίας)
Ανδρίτσαινα 36,1 C (ρεκόρ 13 ετών λειτουργίας)
Αθήνα - Γκάζι 35,8 C (ρεκόρ 13 ετών λειτουργίας)

Ζέστη, αραιές νεφώσεις κατά τόπους και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης είναι το σκηνικό του καιρού και τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 16 έως 36, στα νότια ηπειρωτικά από 17 έως 38, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 33, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 35, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 38, στην Κρήτη από 18 έως 38 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 15 έως 31 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη
Στην Αττική τη Δευτέρα αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι και απόγευμα τοπικά έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 και πρόσκαιρα το μεσημέρι και απόγευμα από νότιες έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos