Αστικές συγκοινωνίες: Μειώνονται οι τιμές στα εισιτήρια μέχρι τέλος Οκτωβρίου

20 Μαϊος 2020 21:54

Οι μειωμένες τιμές θα ισχύσουν από την 1η Ιουνίου έως το τέλος Οκτωβρίου


Μειωμένες θα είναι οι τιμές των εισιτηρίων και στις αστικές συγκοινωνίες το προσεχές πεντάμηνο, ακολουθώντας τη μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο των μεταφορών από το 24% στο 13%, την οποία ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ΟΑΣΑ αναμένεται να ανακοινώσει πιθανότατα και αύριο Πέμπτη τις νέες τιμές για τις μετακινήσεις με λεωφορεία, τρόλει, μετρό και τραμ, καθώς το ύψος του κομίστρου πάντα στρογγυλοποιείται.

Το μειωμένο κόμιστρο θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου έως και το τέλος Οκτωβρίου.

Πιθανότατα η νέα τιμή του εισιτηρίου διάρκειας 90 λεπτών θα μειωθεί στο 1,30 από 1,40 ευρώ που είναι τώρα αλλά μένει αυτό να επιβεβαιωθεί και από τις επίσημες ανακοινώσεις του ΟΑΣΑ, καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η δυνατότητα να δίνονται ρέστα από τα αυτόματα μηχανήματα πώλησης εισιτηρίων.

Σε κάθε περίπτωση η μείωση του ποσοστού του ΦΠΑ θα συμπαρασύρει προς τα κάτω και τις τιμές των μαζικών προιόντων μειώνοντας το αντίτιμο και για την αγορά καρτών απεριορίστων διαδρομών, καθώς οι μετακινούμενοι με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα μπορούν να αγοράσουν στη νέα τιμή ακόμα και την ετήσια κάρτα.

Αυτό αναμένεται να τονώσει σε έναν βαθμό και τα έσοδα του Οργανισμού, τα οποία έχουν συρρικνωθεί δραματικά την περίοδο της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οικονομικές απώλειες του ΟΑΣΑ το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου ανήλθαν στα 28 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ποσοστό μείωσης των εσόδων έφτασε το 60% τον Μάρτιο και ήταν ακόμα μεγαλύτερο τον Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ειδικά για τις ετήσιες κάρτες, ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής έχει ήδη ανακοινώσει την ισχύ έκπτωσης ύψους 10%, από την 1η Ιουνίου διευκρινίζοντας ότι για τους κατόχους καρτών, που έχασαν μέρος της αξίας τους, την περίοδο της καραντίνας, στη νέα ετήσια κάρτα, θα πιστωθεί και το σύνολο των ημερών, που διήρκησαν τα περιοριστικά μέτρα.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos