Τραπεζομάντηλα με QR code για παραγγελίες - Αλλάζει εντελώς ο τρόπος σε καφετέριες και εστιατόρια

20 Μαϊος 2020 22:13

Νέους τρόπους για να μειωθεί η επαφή του σερβιτόρου με τους πελάτες σκέφτονται οι επιστήμονες ενόψει του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης την Δευτέρα 25 Μαΐου. Ένας τρόπος είναι με την χρήση της τεχνολογίας.

 

Δουλεύουμε πάνω σε τρόπους για το πώς θα μειωθεί η επαφή του σερβιτόρου με τον πελάτη. Μία λύση είναι πάνω σε τραπεζομάντηλο να τυπώνεται qr code και να σκανάρουμε με το κινητό και να στέλνουμε την παραγγελία κατευθείαν στην κουζίνα. Αυτό θα γίνεται με τραπεζομάντηλα μιας χρήσης» είπε ο κ. Ντελέζος και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα «σερβίρουμε τα καθαρά με γάντι, μαζεύουμε τα "βρώμικα τραπέζια" χωρίς γάντι. Γίνεται απολύμανση και κάθεται ο επόμενος πελάτης»

Οσον αφορά στις κουζίνες, τόνισε: «Μάσκα ή ασπίδιο λέει η οδηγία του ΕΟΔΥ. Αναπτύσσονται ωστόσο υδρατμοί από τα φαγητά που ψήνονται και θα είναι πολύ πιο εύκολο να μεταδοθεί ο ιός. Εκ των πραγμάτων είναι πολύ δύσκολες οι κουζίνες. Στη φούρια της δουλειάς, δεν μπορεί να τηρήσει ο εργαζόμενος πάντα τις αποστάσεις». Ο καθηγητής τόνισε ότι «έγιναν τραγικά λάθη κατά την περίοδο της καραντίνας. Ψέκαζαν ανθρώπους οι δημοτικές υδροφόρες, ψέκαζαν τα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ».

dikaiologitika.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos