Μείωση εισφορών για όλους τους εργαζομένους πλήρους απασχόλησης

31 Μαϊος 2020 13:50

Η κυβέρνηση προχωρεί από αύριο 1η Ιουνίου στην πρώτη, κατά σειρά, προγραμματισμένη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, εκτιμώντας ότι το μέτρο θα λειτουργήσει ευεργετικά για τις μελλοντικές προσλήψεις προσωπικού.

 

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ως μια διαρθρωτική αλλαγή που θα επιταχύνει την αποκλιμάκωση της ανεργίας και θα αυξήσει τις θέσεις απασχόλησης.

Η τρέχουσα μείωση των εισφορών της μισθωτής απασχόλησης ψηφίστηκε με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του περασμένου Φεβρουαρίου.

Οι εισφορές θα μειωθούν για όλους τους εργαζομένους πλήρους απασχόλησης.

Η μείωση (0,9%) μοιράζεται κατά 0,48 ποσοστιαίες μονάδες για τον εργοδότη και 0,42 μονάδες για τον εργαζόμενο.

Ο τελευταίος προγραμματισμός της κυβέρνησης προέβλεπε μείωση των εισφορών έως 5 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2022, αλλά είναι αμφίβολο εάν η κρίση του κορωνοϊού θα επιτρέψει να υλοποιηθεί.

Το 2021 είχε προγραμματισθεί σωρευτική μείωση 1,99 ποσοστιαίων μονάδων που αφορά κατά 1,01 τους εργοδότες και κατά 0,98 τους εργαζομένους.

Και για το 2022 προβλεπόταν μείωση κατά 3,60 ποσοστιαίες μονάδες σωρευτικά (1,57 για εργοδότες και 2,03 για εργαζομένους).

cnn.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos