Έρχονται νέα πιο αυστηρά μέτρα σε μπαρ και εστιατόρια

09 Ιουνίου 2020 15:56

Ακόμη και εντός της ημέρας, αναμένεται ρύθμιση από την κυβέρνηση για την περαιτέρω αυστηροποίηση του πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων


Μετά τις εικόνες πολλών συνωστισμένων σε beach bar της Μυκόνου, η κυβέρνηση ετοιμάζει άμεσο λουκέτο σε όποιες επιχειρήσεις παραβιάζουν τους κανόνες που έχουν θεσπίσει τα αρμόδια υπουργεία, για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού, μετά το «άνοιγμα» της οικονομίας.

Όπως μετέδωσε το δελτίο του OPEN TV, μπορεί στο παραλιακό μαγαζί της Μυκόνου να επιδόθηκε μεγάλο πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ, ωστόσο αυτό παραμένει ανοιχτό, καθώς ο νόμος προβλέπει ότι μετά την επίδοση προστίμου, η επιχείρηση μπορεί να εξακολουθήσει να λειτουργεί για πέντε ημέρες, προκειμένου να προβεί σε ένσταση, εφόσον το επιθυμεί.

Αυτή είναι μια ρύθμιση που η κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει ακόμη και εντός της ημέρας, Τρίτη 9/6, με ΦΕΚ στο οποίο θα προβλέπεται ότι το «λουκέτο» θα είναι άμεσο, με τον επιχειρηματία να διατηρεί το δικαίωμα άσκησης ένστασης επί της απόφασης. Το υπουργείο Ανάπτυξης προσανατολίζεται συνολικά στην αυστηροποίηση των μέτρων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση από την πλευρά των καταστηματαρχών.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos