Κορωνοϊός: 20 νέα κρούσματα στη χώρα -Κανένας νέος θάνατος

11 Ιουνίου 2020 18:43

20 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη.

 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3088, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες. 692 (22.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1752 (56.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 6 (42.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχουμε κανένα νέο καταγεγραμμένο θάνατο και παραμένουμε στους 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πάρτι 1.000 ατόμων στον Άλιμο την Τετάρτη
Περισσότερα από 1.000 άτομα συνωστίσθηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε γνωστό beach bar της παραλιακής στον Aλιμο. Πλήθος κόσμου βρέθηκαν στον ίδιο χώρο χωρίς καν να τηρούνται τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Γι' αυτό και όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, στο OPEN TV και την εκπομπή «Open Ελλάδα» «το πάρτι δεν είχε προηγούμενο. Στο μαγαζί μπήκε δίμηνο λουκέτο και επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ». Και πρόσθεσε ότι το μεσημέρι της Πέμπτης θα μεταβεί κλιμάκιο του δήμου για να εκτελεστεί η απόφαση.

Σύψας: Ο κίνδυνος για τον κορωνοϊό είναι η συμπεριφορά του πολίτη
«Δεν είναι ακόμη στιγμή για πανικό, αλλά σίγουρα δεν είναι μια καλή εξέλιξη» σχολίασε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας για τα φαινόμενα συνωστισμού των τελευταίων ημερών, που έρχονται να επιδεινώσουν την εικόνα της επιδημίας του κορωνοϊού.

Όπως είπε σε δηλώσεις του στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το Μάρτιο και τον Απρίλιο ο κόσμος ακολουθούσε τις οδηγίες της πολιτείας, όμως ξαφνικά πιστεύει θεωρίες ότι ο ιός χάθηκε, ότι όλα αυτά είναι υπερβολές και άλλα fake news. «Ο μεγάλος κίνδυνος είναι η συμπεριφορά του πολίτη. Εκεί κινδυνεύουμε στην πανδημία και όχι από τα υπόλοιπα» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.

Προκαταρκτική εξέταση για τα κρούσματα κορωνοϊού στη Λαμία
Νωρίτερα, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η εισαγγελέας πρωτοδικών Λαμίας, προκειμένου να διερευνηθεί αν ο 28χρονος που έπρεπε να μείνει σε κατ'οικον περιορισμό, έσπασε την καραντίνα, με συνέπεια την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Φθιώτιδα και την έκθεση ανυποψίαστων πολιτών σε κίνδυνο.

Η προκαταρκτική ερευνά πιθανές κακουργηματικές πράξεις. Η εντολή της εισαγγελέα δόθηκε το πρωί τη πέμπτης (σήμερα) και μετά την μεγάλη διάσταση του θέματος με τα 9 θετικά κρούσματα και την διενέργεια δεκάδων ακόμη μοριακών τεστ και την επιβολή καραντίνας σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με άτομα που ήταν θετικά στον ιό ή ύποπτα.

Προηγήθηκε επίσκεψη του δημάρχου Λαμίας Ευθύμιου Καραΐσκου το πρωί στο γραφείο της εισαγγελέως στο δικαστικό μέγαρο. Ο δήμαρχος ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος σε σχέση με όλα τα μέτρα της πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την μη εξάπλωση της.  Επίσης ευχαρίστησε την εισαγγελέα για την έως τώρα συνεργασία τους .

Να θυμίσουμε ότι ο 28χρονος νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας αφού νόσησε από τον θανατηφόρο ιό όπως και η μητέρα, η γιαγιά και ο παππούς του που ήρθαν από την Αμερική.

Ο 28χρονος φέρεται να έσπασε την καραντίνα και να μετακινήθηκε ανεξέλεγκτα τόσο στην Αταλάντη όσο και στη Λαμία, λίγες μέρες μόλις επέστρεψε από τις ΗΠΑ.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos