Μπακογιάννης: «Γήπεδο του Παναθηναϊκού φτιάχνουμε, όχι παιδική χαρά»

15 Ιουνίου 2020 23:04

Τι είπε ο δήμαρχος Αθηναίων αναφερόμενος στο σχέδιο για μεταφορά του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό


«Δεν φτιάχνουμε παιδική χαρά, πάμε να υλοποιήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει στην Αθήνα τις τελευταίες δεκαετίες», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αναφερόμενος στο σχέδιο για μεταφορά του Παναθηναϊκού στο γήπεδο του Βοτανικού.

Ο κ. Μπακογιάννης υποσχέθηκε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο ίδιος θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις μέσα στο καλοκαίρι. «Εμείς επιλέγουμε να μιλήσουμε όταν θα έχουμε σχέδιο ολοκληρωμένο, έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη με αναλυτικά τα έργα και τις παρεμβάσεις που θα περιλαμβάνονται και επίσης την κοστολόγηση, τις πηγές χρηματοδότησης και το χρονοδιάγραμμα».

Ο δήμαρχος Αθηναίων δεν μπήκε καθόλου στις λεπτομέρειες του όλου σχεδίου αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει ο δήμος από μόνος του, ειρωνευόμενος μάλιστα όσους από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησαν ότι λέει «μπούρδες» επειδή το έργο δεν είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα. «Καταλαβαίνω ότι το ζήτημα προσφέρεται, είναι μεγάλη η πίεση που όλοι υφιστάμεθα αλλά ζητώ λίγο υπομονή και εδώ είμαστε να φέρουμε όλο τον σχεδιασμό στο Δημοτικό Συμβούλιό μας», κατέληξε ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν θα γίνουν οι ανακοινώσεις τον Ιούλιο εκείνος απάντησε πως μίλησε για «εντός του καλοκαιριού».

Λίγο νωρίτερα, στο ίδιο θέμα είχε αναφερθεί ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων Αλέξανδρος Τσιατσιάμης ο οποίος τόνισε ότι το στίγμα του έργου είχε δοθεί από την προεκλογική περίοδο και ότι το έργο δεν αφορά «μόνο το γήπεδο αλλά έχει γενικότερη σημασία για την περιοχή του Βοτανικού». «Μιλάμε για πράσινο και δημόσιες υποδομές σε μια περιοχή που είναι πίσω αυλή της πόλης» είπε ο κ. Τσιατσιάμης αναφέροντας ότι το «σχέδιο είναι έτοιμο, κοστολογημένο και θα το παρουσιάσουμε πολύ σύντομα».

Ακόμη πιο νωρίς στο ίδιο θέμα είχε αναφερθεί η Πόπη Δομάζου, την ώρα που τοποθετούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι. Η σύμβουλος που εξελέγη με την παράταξη Μπακογιάννη εξέφρασε την στεναχώρια της για πολλά από όσα ακούστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορούν «όλους όσοι είμαστε Παναθηναϊκοί». Η κυρία Δομάζου χαρακτήρισε τιμητικό το γεγονός ότι ο κ. Μπακογιάννης της ανέθεσε την ευθύνη για το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης όπως εδώ και χρόνια αποκαλείται: «Είναι ένα σημαντικό έργο, θέλει υπομονή όπως κάθε μεγάλο πρότζεκτ. Θα έχουμε μέσα στο καλοκαίρι έτοιμο το σχέδιο με το κοστολόγιό του για ένα έργο που θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή. «Είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά», είπε η κυρία Δομάζου, «πρέπει να γίνουν πολλά, ας καθυστερήσουμε λίγο ακόμη, ας κάνει λίγη ακόμη υπομονή ο κόσμος του Παναθηναϊκού».

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos