Κορονοϊός: 10 νέα κρούσματα, συνολικά 3.376 - Κανένας νέος θάνατος

28 Ιουνίου 2020 18:17

Σήμερα ανακοινώνουμε 10 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3376, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

754 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1880 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Aυτοί είναι οι χρυσοί κανόνες που ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο μόλυνσης στα ταξίδια με πλοία, τρένα και αεροπλάνα
10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Καμπανάκι από Κικίλια: Να μην ξεχνάμε ότι ο κορονοϊός βρίσκεται ακόμα ανάμεσά μας
"Η περιπέτεια του κορονοϊού συμβάλλει στην ωρίμανση της Δημοκρατίας μας", είναι ο τίτλος του άρθρου του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, στην κυριακάτικη Real News.

"Κάθε φορά που ερωτώμαι πού οφείλεται η επιτυχημένη αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της πανδημίας στην Ελλάδα, απαντώ, χωρίς δισταγμό, πρωταρχικά στους αγίους της διπλανής πόρτας: στους εξαιρετικούς επαγγελματίες του ΕΣΥ -ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό- στο ΕΚΑΒ και, φυσικά, στους επιστήμονες του ΕΟΔΥ, οι οποίοι εντόπισαν το πρώτο κρούσμα και όλη αυτή την περίοδο, με ενδελεχή ιχνηλάτηση και με την πολύτιμη αρωγή της Πολιτικής Προστασίας, κατάφεραν να περιορίσουν τη διασπορά του ιού", γράφει ο υπουργός Υγείας και συμπληρώνει: "Επίσης, καθοριστική στάθηκε η συνεισφορά των επαγγελματιών υγείας, των ιδιωτών ιατρών, των φαρμακοποιών, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα σε αυτή την επιτυχία.

Πού καταγράφηκαν τα 23 νέα κρούσματα κορονοϊού - Θετικοί τρεις ασυμπτωματικοί μετανάστες στη Λέσβο
Φυσικά, αποδίδουμε τα εύσημα και στην ελληνική κοινωνία που εμπιστεύθηκε το σχέδιό μας, τήρησε τα μέτρα και στήριξε την προσπάθειά μας.

Μία προσπάθεια που ήταν απόρροια έγκαιρης, επιστημονικής και αποτελεσματικής αντίδρασης. Συναισθανόμενοι το βάρος της ευθύνης μας απέναντι στην ανθρώπινη ζωή, εργαστήκαμε σκληρά για να βρεθούμε στη σημερινή κατάσταση.

Χτίσαμε ένα "τείχος επιστημοσύνης” με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων και η εκπροσώπηση του υπουργείου Υγείας από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, έπλεξε έναν άρρηκτο δεσμό της κοινωνίας με τους επαγγελματίες υγείας.

Ακούσαμε και εμπιστευθήκαμε τους κορυφαίους επιστήμονες που διαθέτει η πατρίδα μας και πήραμε έγκαιρα τις σωστές αποφάσεις".

Ο Β. Κικίλιας αναφέρεται και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντας πως "νωρίτερα από οποιονδήποτε άλλο ηγέτη, αποδέχθηκε και ενσωμάτωσε στην πολιτική μας τα απαιτούμενα μέτρα, θέτοντας ως κορυφαία την αξία της ανθρώπινης ζωής, χωρίς να υπολογίσει κανένα άλλο κόστος. Η ζωή είναι προϋπόθεση όλων των αξιών.

Αυτή η επιλογή δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος και χαίρομαι που, μετά από πολλά χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο της παγκόσμιας προσοχής για τους σωστούς λόγους. Πιστεύω ακράδαντα ότι η χώρα μας θα πιστωθεί αυτή την επιτυχία με επενδύσεις στην οικονομία και με μια ασφαλή τουριστική κίνηση".

"Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο κορονοϊός βρίσκεται ακόμα ανάμεσά μας και στο υπουργείο Υγείας, συνεχίζουμε να λειτουργούμε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, για να επιτύχουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας, με παράλληλη διασφάλιση του διεθνούς υγειονομικού πλεονεκτήματος που κατακτήσαμε, αναδιοργανώσαμε και ενδυναμώσαμε το ΕΣΥ στα νησιά μας και τις τουριστικές περιοχές", συνεχίζει ο Β. Κικίλιας και προσθέτει: "Το σχέδιο υγειονομικής θωράκισης των νησιών που παρουσίασα πριν από λίγες ημέρες, βασίζεται στην ενίσχυση των δομών υγείας με επιπλέον προσωπικό, με μέσα ατομικής προστασίας, testing και με την ανάπτυξη ενός νέου ισχυρού συστήματος διακομιδών, εναέριων και πλωτών. Πρόκειται για έναν "ακτινωτό” σχεδιασμό συνεργασίας, στήριξης και διασύνδεσης των μεγάλων νοσοκομείων αναφοράς της ενδοχώρας με τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών.

Επιπλέον, ο ΕΟΔΥ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους ιδιώτες ιατρούς όλων των ξενοδοχείων της χώρας, ενώ ήδη γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας από πλωτές ομάδες του ΕΟΔΥ, όπως και του ΕΚΑΒ, στα νησιά μας.

Για μία ακόμη φορά ενεργούμε βάσει επιστημονικού σχεδιασμού αλλά, όπως και στην πρώτη φάση, η προσπάθεια θα ευδοκιμήσει μόνο αν στηρίξουμε όλοι μας αυτή την προσπάθεια, αν βρεθούμε όλοι σε εγρήγορση".

Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε ξανά, με σχέδιο, αλληλεγγύη, ατομική υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία τονίζει ο υπουργός Υγείας και καταλήγει:

"Σε δέκα ημέρες, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κλείνει έναν χρόνο ζωής. Εκτός από την αντιμετώπιση της πανδημίας, θεωρώ ότι ως ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχουμε συντελέσει στο να μειωθούν προβλήματα και να αμβλυνθούν οι ανισότητες.

Θυμίζω ότι, με το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και αυτοί οι οποίοι πληρώνουν συμμετοχή στο φάρμακο, μέσα στο 2020 γλιτώνουν 30 εκατ. ευρώ.

Θυμίζω ότι πλέον δεν ταλαιπωρούνται οι ογκολογικοί ασθενείς, με την αποστολή των φαρμάκων τους από τον ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία της γειτονιάς τους.

Θυμίζω την επιτυχημένη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ένα τεράστιο επίτευγμα για τη Δημόσια Υγεία, την υγεία των παιδιών μας.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι στην περίοδο της πανδημίας αποδεικνύεται περίτρανα ότι πολιτική δεν είναι η επικοινωνία και οι μεγαλοστομίες, αλλά τα μετρήσιμα αποτελέσματα και η ουσία σε ζωτικά θέματα που αφορούν τους συμπολίτες μας.

Και με αισιοδοξία διαπιστώνω καθημερινά, ότι η περιπέτεια αυτή συμβάλλει στην περαιτέρω ωρίμανση της Δημοκρατίας μας, γεγονός που αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον.

Η αξία και η προστασία της ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί, και δεν πρέπει, να είναι πεδίο πολιτικής ή κομματικής αντιπαράθεσης.

Χρειάζεται να παραμείνουμε ενωμένοι, σοβαροί και στιβαροί".

thetoc.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos