Καλλιάνος: Μέχρι την Κυριακή ο μίνι καύσωνας - Πότε αλλάζει ο καιρός με μπόρες

01 Ιουλίου 2020 19:31

Στους 39 βαθμούς Κελσίου έφτασε σήμερα η θερμοκρασία σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, στην Σπάρτη και σε άλλες νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές.

Η ήπια αυτή θερμή εισβολή θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ενώ από το απόγευμα της Κυριακής η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει.

Από τη Δευτέρα θα επιστρέψουν οι μπόρες και οι καταιγίδες τις θερμές ώρες τις ημέρας και η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση.

Σε αυτό θα βοηθήσουν και οι άνεμοι που θα πνέουν βοριάδες από την καινούργια εβδομάδα.

Η πρόγνωση της Πέμπτης
Eν τω μεταξύ σύμφωνα με το meteo την Πέμπτη παραμένει η ζέστη με θερμοκρασία που δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 ηλιοφάνεια αναμένεται σε όλη τη χώρα όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Τοπικές βροχές και ενδεχομένως όμβροι ή καταιγίδες θα σημειωθούν τις ίδιες ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 34, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 37, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 22 έως 32 και στην Κρήτη από 19 έως 35 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με ενίσχυση έως 2 μποφόρ από το πρωί έως το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

thetoc.ht

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos