300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Ελληνικό: Επένδυση με 80.000 νέες θέσεις εργασίας

03 Ιουλίου 2020 21:16
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ελληνικό: Επένδυση με 80.000 νέες θέσεις εργασίας

test2

test2

Ένα πολύ σημαντικό έργο, μία επένδυση ύψους 8 δισ. ευρώ, που θα δημιουργήσει 80.000 νέες θέσεις εργασίας -εκ των οποίων οι 10.000 στη φάση της κατασκευής

 και θα προσελκύσει 1.000.000 νέους τουρίστες, συμβάλλοντας στην αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,4%, ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Ελληνικό, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

  Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στον χώρο όπου γίνονται ήδη οι πρόδρομες εργασίες, και κατά τον σύντομο χαιρετισμό του χαρακτήρισε «πολύ σημαντική και συμβολική ημέρα» τη σημερινή και πρόσθεσε: «Γκρεμίζοντας αυτά τα παλιά, άχρηστα κτίρια του παλιού αεροδρομίου, βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό. Ένα από τα μεγαλύτερα, ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο».

 Ο πρωθυπουργός στην τελετή έναρξης των εργασιών στον χώρο του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Το έργο χαιρέτισαν με ενθουσιασμό πολλά διεθνή ΜΜΕ κάνοντας λόγο για θέρετρο τρεις φορές μεγαλύτερο από το κρατίδιο του Μονακό.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες, οι οποίες ξεπεράστηκαν για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και παραδέχθηκε πως «δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσουμε στο σημείο όπου βρισκόμαστε σήμερα, και όλο το κυβερνητικό επιτελείο εργάστηκε με επιμονή και υπομονή για να ξεπεράσουμε πολλές νομικές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που κληρονομήσαμε από το παρελθόν».

 Ο πρωθυπουργός στην τελετή έναρξης των εργασιών στον χώρο του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επίσης, εξήρε τη συμβολή των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, «ο οποίος είχε και τη συνολική εποπτεία του έργου αυτού», Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, καθώς και των υφυπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση και Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου, οι οποίοι -όπως είπε- «συνεργάστηκαν άψογα μαζί με τους γενικούς γραμματείς και όλα τα στελέχη της διοίκησης, για να μπορέσουμε να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να έχουν πια για τα καλά ξεκινήσει τα έργα στο Ελληνικό».

 «Δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσουμε στο σημείο όπου βρισκόμαστε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ελληνικό © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το ακίνητο του πρώην αεροδρομίου ήταν αναξιοποίητο επί περίπου 19 χρόνια, ενώ χρειάστηκε μία οκταετία και 52 πράξεις -ανάμεσά τους 18 νομοθετικές παρεμβάσεις- προκειμένου να μπουν μπουλντόζες στο οικόπεδο.

«Μετά τις εκλογές του περυσινού Ιουλίου, η κυβέρνηση κλήθηκε να ψηφίσει πέντε νόμους που τροποποιούσαν τον βασικό νόμο για το Ελληνικό, ενώ και σε άλλα νομοθετήματα εντάχθηκαν ρυθμίσεις που αφορούσαν την επένδυση. Χρειάστηκαν, επίσης, 10 υπουργικές και Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που διευκόλυναν τη δρομολόγηση των εργασιών, αλλά και τρεις αποφάσεις Κτηματολογίου ώστε να διορθωθούν διάφορα σφάλματα του παρελθόντος», συμπλήρωσε περιγράφοντας αυτά που έπρεπε να γίνουν για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να ξεκινήσει η επένδυση.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις αντιλήψεις που επικρατούσαν και έβαζαν φρένο για τόσα πολλά χρόνια στην υλοποίηση του έργου: «Θέλω να τονίσω ότι όλα αυτά τα χρόνια άλλαξαν και οι αντιλήψεις για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη χρήση του δημοσίου χώρου, διότι εδώ πέρα, στο Ελληνικό, συγκρούστηκαν για πολλά χρόνια δύο διαφορετικές αντιλήψεις. Η μία που ήθελε τον χώρο τεράστιο πάρκο, λαχανόκηπο, τελικά μία αντίληψη αδράνειας. Και μία αντίληψη που αντιλαμβάνεται τη σύγχρονη ανάπτυξη μέσα από τη δημιουργική όσμωση του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος έρχεται και επενδύει σημαντικά κεφάλαια με το Δημόσιο, το οποίο θέτει το ρυθμιστικό πλαίσιο και εξασφαλίζει ταυτόχρονα ότι ο χώρος αυτός θα είναι προσβάσιμος για όλους για όλους τους κατοίκους της Αττικής και αυτό βέβαια είναι κάτι το οποίο έχει για εμένα προσωπικά τεράστια σημασία».

«Όλα ξεκινούν με το πρώτο βήμα»
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πιθανόν να χρειαστεί και μία δεκαετία για την πλήρη του ανάπτυξη του έργου, αλλά «κάθε μεγάλο ταξίδι -όπως λένε και οι Κινέζοι- ξεκινάει με ένα πρώτο βήμα. Το πρώτο βήμα γίνεται σήμερα και βέβαια για να φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε το πρώτο βήμα, να μπορέσει να γίνει η μεταβίβαση των μετοχών, ο επενδυτής να κινητοποιήσει εκατοντάδες εκατομμύρια σε κεφάλαια σε πρώτη φάση και 8 δισεκατομμύρια στην πλήρη του ανάπτυξη, έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να αντιμετωπίσουμε όλες τις παθογένειες του παρελθόντος».

 Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου, για το χρονοδιάγραμμα βάσει του οποίου θα προχωρήσει η ανάπλαση της περιοχής, ενώ παρακολούθησε έργα κατεδάφισης ενός παλιού κτιρίου, που σηματοδοτούν την εκκίνηση της επένδυσης στο πεδίο.

Το σχέδιο για την ανάπλαση του Ελληνικού
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η ανάπλαση περιστρέφεται γύρω από το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, το οποίο θα καταλάβει περισσότερα από 2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα και θα καλύπτει σχεδόν το ένα τρίτο της συνολικής έκτασης του Ελληνικού. Το Πάρκο θα εκτείνεται από το παραλιακό μέτωπο μέχρι τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, παρέχοντας πρόσβαση στην παράκτια ζώνη, στην οποία θα περιλαμβάνεται μία νέα ανοιχτή παραλία μήκους ενός χιλιομέτρου. «Ραχοκοκαλιά» του Πάρκου θα είναι ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων και λοιπών δικτύων μήκους 50 χιλιομέτρων.

Ο χώρος θα λειτουργεί ως «πνεύμονας» πρασίνου για την πρωτεύουσα, προσβάσιμος σε όλους, αλλά και ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Άλιμο, τη Γλυφάδα και την Αργυρούπολη. Ο σχεδιασμός προβλέπει, ακόμη, οικιστικές ζώνες, αθλητικές εγκαταστάσεις και πληθώρα σημαντικών τοπόσημων, όπως το Πολυδύναμο Κέντρο πολλαπλών λειτουργιών που θα συνοδεύεται από Πύργο Παρατήρησης, το Νέο Αστικό και Επιχειρηματικό Κέντρο που θα στεγάζει επιχειρηματικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, το Ενυδρείο που θα ενισχύσει το υπάρχον Ωκεανογραφικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας, η μαρίνα 337 θέσεων που θα διαθέτει δικό της ξενοδοχείο, ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο και ένα ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα όπου θα ενσωματωθεί το καζίνο.

Στα έργα που προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2021 περιλαμβάνονται ειδικό σχολείο για ΑμεΑ και εγκαταστάσεις του αθλητικού συγκροτήματος. Η πρώτη φάση του Μητροπολιτικού Πάρκου προβλέπεται να παραδοθεί κατά το δεύτερο μισό του 2022, ενώ το δεύτερο εξάμηνο του 2023 σχεδιάζεται η παράδοση της επέκτασης του τραμ.

Οι κατεδαφίσεις θα γίνουν με μέριμνα την προστασία της περιοχής και του περιβάλλοντος. Το ταφικό μνημείο και τα γύρω σπίτια δεν θα κινδυνεύσουν χάρη στη χρήση καινοτόμων μεθόδων καταστροφής των παλαιών κτισμάτων, ενώ παράλληλα θα αναγνωριστούν η ρύπανση και η μόλυνση των εδαφών ώστε να μην επηρεάσουν το νέο ανάπτυγμα.

Παρόντες για την έναρξη των έργων, από πλευράς κυβέρνησης, ήταν, επίσης, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Πέθανε η ηθοποιός Αφροδίτη Γρη...
Ανακαλύψτε πόσα χρόνια ζωής μα... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Νοέμβριος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θέα

Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θ...

24 Μαϊος 2025
Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχύσουν το Κέντρο Υγείας το καλοκαίρι – Αριθμός και ειδικότητες που το στελεχώνουν σήμερα (Βίντεο)

Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχ...

27 Μαϊος 2025
Το MEGA Stories έρχεται στην Πάρο - Δείτε το trailer

Το MEGA Stories έρχεται στην Πάρο -...

26 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Πάρος – National Geographic Orion:  Παρθενική άφιξη ενός κρουαζιερόπλοιου εξερεύνησης στο νησί (Bίντεο)

Πάρος – National Geographic Orion:...

30 Μαϊος 2025
Την προστασία των ιδιοκτησιών που επί 40 χρόνια βρίσκονταν εντός των ορίων οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων, ζητά με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο

Την προστασία των ιδιοκτησιών που ε...

30 Μαϊος 2025
MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά -  «Η διαμονή στην Πάρο για τους εργαζόμενους είναι πολύ ακριβή» (Βίντεο)

MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά - «Η δι...

30 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ