Καθηγητής Κούβελας: Για να φθάσει το εμβόλιο στην Ελλάδα θέλουμε μια τριετία

15 Ιουλίου 2020 11:38

«Τα κρούσματα δεν έχουν σταματήσει, δεν μιλάμε για δεύτερο κύμα αλλά για παλίρροια» εξηγεί ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ


Για τις εξελίξεις που αφορούν τον αγώνα δρόμου που δίνεται για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ.

«Βγαίνουν διάφορες ανακοινώσεις αλλά μέχρι να υπάρξει αδειοδοτημένο προϊόν που θα βγει στην αγορά είμαστε σε αναμονή» δήλωσε μιλώντας στο Mega και εξήγησε ποια είναι η διαδικασία τύπου «fast track» για επιταχυνόμενες (accelerated) διαδικασίες για δοκιμές για το εμβόλιο και τόνισε ότι ακόμη και αυτές οι γρήγορες διαδικασίες απαιτούν περίπου ένα χρόνο.

«Για να βγει στην παραγωγή σε ικανοποιητικές ποσότητες το εμβόλιο πρέπει, να βγει σε αρχική φάση σε περίπου 5-6 εκατομμύρια δόσεις. Για να γίνει αυτό απαιτείται ένα εξάμηνο έως ένας χρόνος, τουλάχιστον. Συνεπώς, το εμβόλιο θα είναι έτοιμο μετά το 2022» τόνισε και πρόσθεσε:

«Για να φθάσει το εμβόλιο στην Ελλάδα θέλουμε μια τριετία».

«Άμεση λύση συνεπώς, δεν μπορεί να δοθεί και μέχρι τότε πρέπει να δώσουμε σημασία στην αγωγή υγείας και την τήρηση των μέτρων υγιεινής - μάσκες, πλύσιμο χεριών» επεσήμανε και αναφορικά για το δεύτερο κύμα κορονοϊού είπε πως «από τη στιγμή που τα κρούσματα παγκοσμίως δεν έχουν σταματήσει δεν μιλάμε για δεύτερο κύμα αλλά για παλίρροια στην οποία είμαστε μέσα».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos