Χρήση μάσκας σχεδόν παντού από αύριο – Όλη η λίστα με τους χώρους που θα είναι υποχρεωτική

28 Ιουλίου 2020 16:18
Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική και για τους υπαλλήλους και για το κοινό από την Τετάρτη 29/07/2020. Δείτε όλους τους χώρους που θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Το πρόστιμο είναι στα 150 ευρώ. Στο τέλος του Ιουλίου οι αποφάσεις για τα πανηγύρια.

Την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, καταστήματα λιανικής, τροφίμων (φούρνοι, κρεοπωλεία κλπ), κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια ανακοίνωσε η κυβέρνηση λόγω της διασποράς του κορονοϊού.

Το μέτρο εξακολουθεί να ισχύει για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, σούπερ μάρκετ, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, ασανσέρ, πλοία, αεροπλάνα καθώς και σε καταστήματα εστίασης για τους εργαζόμενους.

Ο υφυπουργός Πολιτική Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απηύθυνε ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός και δεν υπάρχει δυνατότητα για τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων ενώ ανέφερε ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας ανέρχεται στα 150 ευρώ.

«Θα χρειαστεί να μάθουμε να ζούμε με τη χρήση μάσκας», είπε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας τακτικής ενημέρωσης για τον Covid-19, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

«Η αύξηση εγχώριων κρουσμάτων δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό, ούτε εφησυχασμό», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς προσθέτοντας ότι «ο ιός είναι ακόμα εδώ», ενώ τόνισε ότι χρειάζεται να τηρούμε πιστά τους κανόνες υγιεινής και να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο υφυπουργός μέχρι τις 26 Ιουλίου τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα είναι 4.193 ενώ τα ενεργά ανέρχονται σε 429. Παράλληλα, από 1η Ιουλίου έως 26 Ιουλίου ο αριθμός εισερχομένων ατόμων στη χώρα ανέρχεται σε 1.294.798 άτομα ενώ έχουν διεξαχθεί συνολικά από 1η Ιουλίου έως 26 Ιουλίου ανά πύλη εισόδου στη χώρα 171.138 έλεγχοι (τεστ COVID-19). Συνολικά ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των εισερχομένων στη χώρα ανέρχεται από 1η Ιουλίου έως 26 Ιουλίου σε 344. Ειδικά για τα εισαγόμενα κρούσματα είπε ότι οι χώρες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις είναι αυτές των Βαλκανίων.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς στόχος είναι να παραμείνει η Ελλάδα μια ασφαλής χώρα για κατοίκους και επισκέπτες.

Για τα πανηγύρια είπε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στα τέλη Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, από αύριο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για εργαζομένους και κοινό/πελάτες στα εξής:
καταστήματα λιανικής
γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, ΔΕΚΟ, τράπεζες,
ιατρεία,
δημοτικά καταστήματα,
καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κ.ά.),
κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής
Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε:

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
ταξί για επιβάτες και οδηγούς,
σούπερ μάρκετ,
ασανσέρ,
όπως επίσης και για εργαζομένους στα καταστήματα εστίασης.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/nea-metra-koronoios-poy-forame-maska-apo-ayrio-lista

newsit.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos