Κορονοϊός: Συναγερμός σε στρατόπεδο στον Βόλο - Τέσσερα κρούσματα

02 Αυγούστου 2020 16:51

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι η χρήση μη ιατρικής μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους χώρους


Τέσσερα θετικά κρούσματα κορονοϊού βρέθηκαν στο στρατόπεδο Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Βόλου. Αρχικά βρέθηκε θετικός ένας στρατιώτης, ο οποίος έκανε τεστ μετά από έντονο βήχα ημερών. Στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε τεστ όλοι οι στρατιώτες και πρόεκυψαν τρία νέα κρούσματα, που αφορούν σε ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Oι τρεις, που είναι ηλικίας από 25 έως 29 ετών, θα μεταφερθούν στην Θεσσαλονίκη στο στρατιωτικό νοσοκομείο. Ο 20χρονος, ο οποίος νόσησε πρώτος, μεταφέρθηκε αρχικά στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι η χρήση μη ιατρικής μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει κοινωνική επαφή, στο πλαίσιο των έκτακτων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς της πανδημίας.

Το Σάββατο, 1η Αυγούστου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχώρησε στην ιχνηλάτηση των επαφών του 25χρονου στον χώρο εργασίας του και συνολικά λήφθηκαν 90 δείγματα. Σύμφωνα με το taxydromos.gr ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων και από τα 90 δείγματα τα τέσσερα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Τα 86 άτομα που βρέθηκαν σήμερα αρνητικά στον ιό θα υποβληθούν ξανά στο τεστ μετά από μία εβδομάδα, ώστε να διασφαλιστεί ότι πράγματι δεν έχουν προβληθεί από κορονοϊό.

Ο 25χρονος σεφ νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και σύμφωνα με πληροφορίες, η κλινική του εικόνα είναι καλή

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos