Tα νέα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό - Δείτε τα ΦΕΚ

03 Αυγούστου 2020 01:07

Σε ετοιμότητα για την εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων η κυβέρνηση - Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους ειδικούς τη Δευτέρα -  Σε μπαρ, γάμους και εργοστάσια εστιάζεται η προσοχή

Σε επιφυλακή βρίσκεται η κυβέρνηση λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, με τις αρμόδιες Αρχές να παρακολουθούν καθημερινά την κατάσταση και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων προκειμένου να διατηρήσουν ελεγχόμενη την κατάσταση.

Από αύριο Δευτέρα θα ξεκινήσει και ο νέος κύκλος των τηλεδιασκέψεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους ειδικούς. Στις τηλεδιασκέψεις αυτές, που θα είναι τακτικές, θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Τσιόδρας, Χαρδιαλιάς, Κικίλιας και Αρκουμανέας. Δεν αποκλείεται άλλωστε να υπάρξει κάποιο μήνυμα κατά της χαλάρωσης στην εφορμογή των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις περιπτώσεις μαζικού συγxρωτισμού, όπως σε μπαρ, γάμους και εργοστάσια. Για το λόγοι αυτό αναπροσαρμόζονται τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά οι έλεγχοι. Από αύριο, εξάλλου, τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα για την απαγόρευση ορθίων στους χώρους εστίασης. 

Στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναρτήθηκαν τα νέα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της επικράτεια.

Οι διοικήσεις ιδιωτικών επιχειρήσεων, η λειτουργία των οποίων δεν έχει απαγορευθεί στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, οφείλουν να διασφαλίζουν την τήρηση συγκεκριμένων μέτρων κατά την προσέλευση των καταναλωτών, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην απόφαση. 

Διαβάστε την απόφαση ΕΔΩ

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β 3162/31.7.2020) δημοσιεύτηκαν και οι αποφάσεις για την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους σε όλη τη χώρα, την τήρηση αποστάσεων και άλλα παρόμοια μέτρα, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Η απόφαση για τις μάσκες προβλέπει την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων (δημοσίων υπηρεσιών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων) και σε οποιουσδήποτε άλλους κλειστούς χώρους συνάθροισης κοινού.

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών.

Παράλληλα, εξαιρείται η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τον πελάτη για δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής , όταν πραγματοποιείται τοπική περιποίηση στο πρόσωπο.

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους στο σύνολο της Επικράτειας

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ για τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας

Εξάλλου τη δυνατότητα να μεταφέρουν περισσότερους επιβάτες έχουν από χθες τα ακτοπλοϊκά. Ειδικότερα, από την 1η έως την 31η Αυγούστου τα πλοία ανάλογα με την κατηγορία τους θα μπορούν να μεταφέρουν επιβάτες σε ποσοστό 80%- 85% του πρωτοκόλλου τους (του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επιβατών, από το 60%- 65% που ίσχυε έως και την Παρασκευή. Το μέτρο αυτό, όπως και όλα τα άλλα, αξιολογούνται.

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos