Κορωνοϊός - Κοτανίδου: Οσοι δεν πιστεύουν, να έρθουν στις ΜΕΘ να δουν τους ασθενείς

04 Αυγούστου 2020 19:02

Σε όσους αμφισβητούν τα δεδομένα για τον κορωνοϊό, ακόμη και την ύπαρξη του ίδιου του ιού, στους δύσπιστους και στους συνωμοσιολόγους απευθύνθηκε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Αγγελική Κοτανίδου.

 

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» κάλεσε όσους δυσπιστούν να επισκεφθούν τις ΜΕΘ για να δουν από κοντά την κατάσταση των ανθρώπων που νοσούν με Covid-19:

«Εγώ τους καλώ να έρθουν στις ΜΕΘ και να δουν τους ασθενείς που νοσούν με κορωνοϊό. Μόνο έτσι θα μπορούσαν να πειστούν ότι υπάρχει και είναι κάτι που μπορεί να προσβάλει τον οποιονδήποτε, από ένα μικρό μωρό μέχρι έναν άνθρωπο άνω των 100 ετών. Δεν έχει ηλικία. Όποιος δεν το πιστεύει μπορεί να δει τις εικόνες που βλέπουμε στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, ή τις εικόνες που βλέπαμε μέχρι προσφάτως στη γειτονική Ιταλία. Και οι Ιταλοί έχουν ένα ποσοστό των ανθρώπων που ήταν δύσπιστοι, όμως μετά από αυτά που είδαν θεωρώ ότι έχουν πειστεί», είπε η κα Κοτανίδου.
Και πρόσθεσε: «Ευτυχώς τα περισσότερα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά. Μας ανησυχούν όσοι μπαίνουν στο νοσοκομείο με συμπτώματα. Τα περισσότερα κρούσματα των τελευταίων ημερών είναι ασυμπτωματικά και αφορούν νέους ανθρώπους. Το κακό είναι ότι οι νέοι μπορεί να νοσήσουν χωρίς να το καταλάβουν και να μεταφέρουν τον ιό σε πολύ κόσμο", ενώ τόνισε πως "Ελπίζω να αποφύγουμε το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας σε ανοιχτούς χώρους. Κι αυτό θα γίνει εάν συμμορφωθούμε με τα μέτρα που έχουμε πε».

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει εντολή να ερευνηθεί από τον εισαγγελέα το θέμα των συνωμοσιολογικών αναρτήσεων για τον κορωνοϊό.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos