ΑΣΕΠ -Υπ. Παιδείας: Μόνιμοι διορισμοί 10.500 εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών

06 Αυγούστου 2020 21:53

Ανακοινώθηκαν από το ΑΣΕΠ οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης για διορισμούς εκπαιδευτικών και στη Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση.



Είχε προηγηθεί η ανάρτηση των αντίστοιχων πινάκων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συνολικά, από τους πίνακες θα προκύψουν μόνιμοι διορισμοί 10.500 εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών. Σε συνέχεια των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, που ολοκληρώθηκαν χθες με την έκδοση των τελευταίων οριστικών πινάκων, προχωρά και η διαδικασία μόνιμων διορισμών στη Γενική Εκπαίδευση.
 
Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

«Κάνοντας για άλλη μία φορά τη δέσμευσή μας πράξη και ενάντια στις "Κασσάνδρες" που μιλούσαν για "πάγωμα" διαδικασιών, προχωρούμε τη διαδικασία μόνιμων διορισμών και στη Γενική Εκπαίδευση, ενισχύοντας το δημόσιο σχολείο με ανθρώπινο δυναμικό, στηρίζοντας τη μαθησιακή διαδικασία, παρέχοντας στους εκπαιδευτικούς μας σταθερότητα, προοπτική και δυνατότητες επαγγελματικής ανέλιξης. Μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια, η Γενική Εκπαίδευση αποκτά εκ νέου, παρά τις αντιξοότητες, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.»

Η ανακοίνωση του ΑΣΕΠ για τους διορισμούς εκπαιδευτικών αναφέρει τα εξής:

Σήμερα εκδόθηκαν  οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης και απορριπτέων της Προκήρυξης 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 46/24-12-2019 και ΦΕΚ 5/26-2-20 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης  κατηγορίας ΠΕ κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ41, ΠΕ78, ΠΕ80, ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84, ΠΕ85, ΠΕ86, ΠΕ87, ΠΕ88, ΠΕ89, ΠΕ90 και ΠΕ91 , κατά κλάδο και ειδικότητα, για την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης καθώς και για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των οικείων βαθμίδων Εκπαίδευσης.


Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode).

Ενστάσεις κατά των ανωτέρω προσωρινών πινάκων υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ από την 7η Αυγούστου 2020, ημέρα Παρασκευή έως και την 17η Αυγούστου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του, ακολουθώντας τη διαδρομή: Πολίτες → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες →  Είσοδος Μέλους → Επιλογή → ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ.

Για την ένσταση απαιτείται και παράβολο είκοσι ευρώ (20€), άλλως η ένσταση δεν εξετάζεται. Ο ενδιαφερόμενος υποβάλει το παράβολο το οποίο έχει προμηθευτεί ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) επιλέγοντας Φορέας Δημοσίου Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr). Προς διευκόλυνση των υποψηφίων έχει δημιουργηθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ σχετικός σύνδεσμος (βλ. λογότυπο με την ονομασία «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ») ο οποίος οδηγεί στον ανωτέρω διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr). Ο υποψήφιος πρέπει να αναγράψει τον αριθμό του παραβόλου στην ένσταση και να καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παραβόλου μέχρι τη λήξη προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων.
Στον ιστότοπο του ΑΣΕΠ έχει αναρτηθεί Εγχειρίδιο με αναλυτικές οδηγίες χρήσης για τη συμπλήρωση και την υποβολή της ένστασης (Βοήθεια → Εγχειρίδια Χρήσης → Ηλεκτρονική Ένσταση).

Για τυχόν τεχνικές διευκρινίσεις και μόνο σχετικά με τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των ηλεκτρονικών ενστάσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δεδομένων & Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΑΣΕΠ ακολουθώντας τον σύνδεσμο ή τηλεφωνικά (2131319100 - Επιλογή 4), τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες 08:00 μέχρι 14:00.

Μπορείτε να κατεβάσετε τους αξιολογικούς πίνακες από αυτόν τον σύνδεσμο.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos