Κορωνοϊός: 264 νέα κρούσματα στην Ελλάδα -31 οι διασωληνωμένοι

22 Αυγούστου 2020 19:29

Την έκθεση για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ.



Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα αναφέρει τα εξής:

Σήμερα ανακοινώνουμε 264 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8381, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.
1832 (21.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3842 (45.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 7 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 240 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (35.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

«Καμπανάκι» Σύψα: Ερχεται απειλητικός ο χειμώνας
Νωρίτερα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας υποστήριξε, μιλώντας στον Ρ/Σ «ΘΕΜΑ 104,6» ότι καταγράφηκε υπέρβαση του ορίου του δείκτη για τον κορωνοϊό R0, η οποία υπολογίζεται ότι σημειώθηκε περί τις 20 Ιουλίου.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, στη συνέχεια, χαρακτήρισε απειλητικό τον χειμώνα που έρχεται και λόγω κλίματος, αλλά και λόγω του ανοίγματος των σχολείων -που δεν αποκλείεται να καθυστερήσει κατά μια εβδομάδα. Ενας επιπλέον επιβαρυντικός παράγοντας που «σπρώχνει» προς τα πάνω τον δείκτη R0, σύμφωνα με τον κ. Σύψα, είναι ο υπερπληθυσμός που παρατηρείται τον χειμώνα στα αστικά κέντρα, με τη χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και η εποχική γρίπη.

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Σύψας εξέφρασε την ελπίδα ότι ο πληθυσμός θα συμμορφωθεί στα μέτρα, δίχως... παρεκτροπές, και ότι δεν θα χρειαστεί «να δούμε εικόνες Ιταλίας» για να πειστούμε για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos