Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο – Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στα ανατολικά

05 Σεπτεμβρίου 2020 15:09

Ενίσχυση θα παρουσιάσουν το Σάββατο 05/09 οι βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.


Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, η μέγιστη ένταση των ανέμων στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φτάσει σε ένταση τα 8 μποφόρ, όπως παρουσιάζεται στον παρακάτω Χάρτη 1.

  

 

Χάρτης 1. Εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις ανέμου (πορτοκαλί αποχρώσεις), κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 05/09/2020, σύμφωνα με το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.      

Οι ενισχυμένοι άνεμοι θα έχουν ως αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς στα ανατολικά τμήματα, σύμφωνα με τον καναδικό πυρο-μετεωρολογικό δείκτη (Χάρτης 2), ο οποίος υπολογίζεται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr και περιλαμβάνεται στις υπηρεσίες και προϊόντα που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος DISARM.

Όπως διακρίνεται στο Χάρτη 2πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς το Σάββατο 05/09 στην Αττική, στη Νότια Εύβοια, στη Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, στα νησιά του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη.

 

Χάρτης 2. Καναδικός πυρο-μετεωρολογικός δείκτης για το Σάββατο 05/09/2020, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

meteo.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos