Κορωνοϊός: Ανακοινώνονται νέα μέτρα για την Αττική - Προτείνεται η αναστολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων και το κλείσιμο θεάτρων και κινηματογράφων

15 Σεπτεμβρίου 2020 15:54

Το μεσημέρι της Τρίτης το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τα μέτρα θα παρουσιαστούν κατά την ενημέρωση που θα γίνει στο χώρο του υπουργείου, σήμερα στις 18:00.


Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά κα τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, στα μέτρα για τον κορωνοϊό που προτείνονται περιλαμβάνεται η αναστολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων και το κλείσιμο θεάτρων και κινηματογράφων, με εξαίρεση τους θερινούς. Επίσης, επανέρχονται μέτρα για τον περιορισμό του συγχρωτισμού στις λαϊκές αγορές και τις ανοιχτές συγκεντρώσεις, όπου προκρίνεται και η αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας και μείωση του επιτρεπόμενου ορίου ατόμων. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μειωθούν τα άτομα ανά τραπέζι στα καταστήματα εστίασης, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα μείωση στους καλεσμένους κοινωνικών εκδηλώσεων, που μέχρι σήμερα είναι 50.

Ανησυχία στους επιστήμονες προκαλούν και οι εικόνες συγχρωτισμού στα μέσα μεταφοράς και γι' αυτό συστήνουν τη λήψη μέτρων αποσυμφόρησης τόσο στους χώρους αναμονής όσο και εντός των λεωφορείων και των συρμών του Μετρό και του ηλεκτρικού. Σε αυτή την κατεύθυνση, έχει κατατεθεί και εισήγηση προκειμένου να επεκταθεί το σύστημα της τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos