Κορωνοϊός: Νέα αυστηρά μέτρα για την Αττική, θα θυμίζουν mini lockdown

18 Σεπτεμβρίου 2020 16:12

Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική οδήγησαν την επιτροπή των επιστημόνων να ζητήσει την αύξηση των μέτρων για το λεκανοπέδιο, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδέχεται τη σχετική εισήγησή τους και να αποφασίζει πρόσθετα μέτρα.



Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σωτήρης Τσιόδρας έστειλαν σήμα κινδύνου για την Αττική.

Τα νέα αυστηρά μέτρα θα αφορούν τις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, θα ενθαρρύνουν την τηλεργασία και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να περιοριστούν οι περιττές μετακινήσεις και ουσιαστικά είναι ένα από τα τελευταία βήματα πριν από την απόφαση για τοπικό lockdown.

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική θα ανακοινώσει το απόγευμα, στις 18:00, στην καθιερωμένη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αν εφαρμοστούν τα μέτρα δεν θα γίνει lockdown

Στη σύσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Τα μέτρα τα οποία παίρνουμε πρέπει πρώτα απ' όλα να είμαστε σίγουροι ότι είναι εφαρμόσιμα, ότι τα εξηγούμε με την απαραίτητη πειστικότητα και ότι, τελικά, είναι εκείνα τα μέτρα τα οποία πρέπει να πάρουμε για να αποφύγουμε μέτρα τα οποία θα έχουν οικονομικό αντίκτυπο, βαρύ, το οποίο αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία πολύ απλά δεν το αντέχουν».

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας
Στην πρωινή σύσκεψη για τον κορωνοϊό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη απαρέγκλιτης τήρησης μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί, όπως η χρήση της μάσκας σε χώρους όπου είναι υποχρεωτική, σημειώνοντας ότι τον ενδιαφέρουν «ιδιαίτερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς». Κάλεσε επίσης τους ευάλωτους πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.
Ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας και σε συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα, για τα οποία εξετάζεται η λήψη πρόσθετων μέτρων ελέγχου, ειδικά για ευάλωτες ομάδες.
Στη σύσκεψη σημειώθηκε ότι, παρά την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν αντιμετωπίζει έλλειψη κλινών εντατικής θεραπείας.

Τσιόδρας: Η Αττική είναι στο «πορτοκαλί»
Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Εχουμε ένα δεύτερο κύμα σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι σαφές αυτό».
Αναφερόμενος στα νεότερα στοιχεία, στάθηκε ιδιαίτερα στην Αττική. «Ο μετακινούμενος μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών ανεβαίνει, γεγονός που είναι επίσης δείγμα της κυκλοφορίας στην Αττική περισσότερο», συμπλήρωσε.

«Στον χάρτη θετικότητας, η Αττική ξεπερνά το 5%. Εχει μία σταδιακή άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που βάζουν την Αττική στο ''πορτοκαλί''», δήλωσε ο καθηγητής.

«Ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι πλέον στους 554, είναι περίπου στο 20% με 30% των κλινών, ανάλογα την περιοχή που βλέπει κανείς», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ένας από τους δείκτες που καθοδηγούν τη λήψη περισσότερων μέτρων» σε ό,τι αφορά τις περιοχές της Αττικής.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos