Κορονοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα σε ένα ενδεχόμενο lockdown στην Αττική

21 Σεπτεμβρίου 2020 23:51

Ο Νίκος Σύψας αναφέρθηκε στα μέτρα που θα παρθούν σε περίπτωση που στην Αττική συνεχίστεί η αυξητική τάση και ο κορονοϊός συνεχίσει να κάνει… πάρτι τις περιοχές της Αθήνας.


Το lockdown θα περιλαμβάνει κυρίως περιορισμό στις μετακινήσεις. Δηλαδή θα έχουμε κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων, κλείσιμο της εστίασης και της διασκέδασης, ενδεχομένως κλείσιμο των σχολείων. Θα έχουμε απαγόρευση των μετακινήσεων, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων, άρα θα μειωθεί πολύ η κινητικότητα του πληθυσμού ώστε να μην έχουμε διασπορά ιδίως στο κέντρο της Αθήνας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που είναι το μεγάλο πρόβλημα.

Το κέντρο της Αθήνας είναι μεγάλη εστία επιδημίας σε ολόκληρη τη χώρα και γιαυτό πρέπει να επικεντρωθούμε στην Αττική και στο κέντρο. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελούν εστία διασποράς γιατί υπάρχει συνωστισμός”.

Για τα σχολεία ο κ. Σύψας παραδέχθηκε πως δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι πως τα παιδιά θα κρατούν μέτρα απόστασης οπότε τα χωριστά διαλείμματα, οι μάσκες και η ατομική υγιεινή θα βοηθήσουν την κατάσταση.

Ακόμη αναφέρθηκε στη χρήση μάσκας από τους πολίτες αλλά και για τις οδηγίες των ειδικών που έχουν αλλάξει και τόνισε πως «οι οδηγίες για τη μάσκα έχουν αλλάξει από την αρχή της πανδημίας λόγω της μεταβολής της πανδημίας, καθώς και από τα αποτελέσματα που έδειξαν μεγάλες μελέτες διεθνώς».

Όμως ξεκαθάρισε πως η «η μάσκα είναι συμπληρωματικό μέτρο» και ότι «προστατεύει γιατί δεν μπορούμε να κρατήσουμε τις αποστάσεις», ειδικά εκεί που παρατηρείται συνωστισμός.

Κορονοϊός: Ποιες περιοχές της Αττική είναι στο κόκκινο

Η περιοχή που βράζει δεν είναι άλλη από το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα τα Σεπόλια, η Κυψέλη, το Περιστέρι, τα Πετράλωνα και η Αττική σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας εξελίσσεται σε μια υγειονομική βόμβα από την έναρξη της πανδημίας, καθώς από τους 2100 που φέρουν τον κορoνοϊό, οι 966 θετικοί σχεδόν τα μισά δηλαδή ενεργά κρούσματα του λεκανοπεδίου, διαμένουν στο κέντρο της Αθήνας.

Δύο είναι, κατά τους ειδικούς, οι ομάδες του πληθυσμού που δημιουργούν το μεγάλο πρόβλημα στην Αθήνα. Η πρώτη είναι οι μετανάστες, καθώς ζουν πολλά άτομα μαζί σε σπίτια και εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να τηρήσουν τους υγειονομικούς κανόνες.

Η δεύτερη ομάδα είναι οι ηλικιωμένοι. Σε αυτή την ομάδα το πρόβλημα προκύπτει από τους οικείους τους, καθώς κολλούν από μέλη της οικογένειάς τους.

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos